Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Το 62% ανησυχεί για την Τουρκία

Δημοσκόπηση: 11 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Το 62% ανησυχεί για την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pulse, Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ,

Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 11%, με το 58% των πολιτών να λέει «ναι» για επιπλέον μέτρα στους ανεμβολίαστους για τον κορονοϊό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Νοεμβρίου σε δείγμα 4.012 ατόμων με δικαίωμα ψήφου

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 40%, ακολουθεί ο «κανένας» με 32%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24%. 4% ΔΓ/ΔΑ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 10%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 3%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, άλλο κόμμα 7,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 9,5%

Ανένδοτοι οι ανεμβολίαστοι – Πόσοι λένε «ναι» για την υποχρεωτικότητα

Στο ερώτημα προς τους ανεμβολίαστους τι θα είναι εκείνο που θα τους πείσει για να εμβολιαστούν το 48% απάντησε «τίποτα», το 25% «περισσότερη ενημέρωση από γιατρούς-επιστήμονες, 3% «να το προτείνουν ιστοσελίδες/μέσα που εμπιστεύομαι», 3% «περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους», 2% «επιδείνωση των δεικτών της επιδημίας», 2% «να το προτείνουν συγγενείς/φίλοι που εμπιστεύομαι», 2% «να το προτείνουν άνθρωποι της θρησκείας, που τους εμπιστεύομαι», 1% «να γίνει υποχρεωτικό στην εργασία μου», 9% «κάτι άλλο», 5% ΔΑ.

Στην ερώτηση «αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα σε εκείνους που εργάζονται στην εκπαίδευση, την εστίαση, τα μέσα μεταφοράς κλπ.», το 52% του δείγματος απαντά «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι».

Αντίθετα, κατά της υποχρεωτικότητας είναι το 20% των ερωτηθέντων, ενώ ένα ποσοστό 14% δήλωσε ότι «δε γνωρίζει/δεν απαντά».

Για το αν θα πρέπει να εφαρμοστούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, το 56% των πολιτών απάντησε σίγουρα ή μάλλον ναι, το 30% μάλλον ή σίγουρα όχι και το 14% ΔΓ/ΔΑ.

Στη δημοσκόπηση υπήρξε και το ερώτημα για το πόσο ανησυχεί η στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά το 62% απάντησε πολύ ή αρκετά, το 17% μέτρια, το 14% λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου, το 7% ΔΓ/ΔΑ.

Σχετικά άρθρα