Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από το τέλος της εβδομάδας η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων – Τον Πολάκη κορόιδευαν οι α-δέξιοι

Από το τέλος της εβδομάδας η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων – Τον Πολάκη κορόιδευαν οι α-δέξιοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Οικονόμου, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παύλος Πολάκης, Φάρμακα,

Από το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων στα ελληνικά νοσοκομεία. Την είδηση γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος και επανέλαβε ότι οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να κλείσουν.

Οι όποιες παρεμβάσεις θα αφορούν τους ανεμβολίαστους, ξεκαθάρισε o κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προσπαθούμε να μείνουμε πιστοί στην στρατηγική μας να είμαστε ανοιχτοί και όποιες παρεμβάσεις λαμβάνονται θα αφορούν τους ανεμβολίαστους», τόνισε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση και τα στελέχη της, οι α-δέξιοι που καταστρέφουν τη χώρα, όταν μιλούσε ο Παύλος Πολάκης για τα μονοκλωνικά αντισώματα τον κορόιδευαν.

Ποια μονοκλωνικά μπαίνουν στη μάχη

Να θυμίσουμε ότι η Επιτροπή για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης του EMA (CHMP) συνέστησε την αδειοδότηση των Ronapreve (casirivimab/imdevi mab) και Regkirona (regdanvimab) για τη νόσο COVID-19.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συνέστησε την αδειοδότηση του Ronapreve για τη θεραπεία της νόσου COVID-19 σε ενήλικες και εφήβους (από 12 ετών και άνω με σωματικό βάρος τουλάχιστον 40 kg), οι οποίοι δε χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και οι οποίοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εξελιχθεί η κατάσταση της νόσου τους σε σοβαρή.

Όσον αφορά το Regkirona, η Επιτροπή συνέστησε την αδειοδότηση του φαρμάκου για τη θεραπεία ενηλίκων με νόσο COVID-19 οι οποίοι δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και οι οποίοι διατρέχουν επίσης αυξημένο κίνδυνο να εξελιχθεί η κατάσταση της νόσου τους σε σοβαρή. Ο αιτητής για το Regkirona ήταν η Celltrion Healthcare Hungary Kft.

Το Ronapreve και το Regkirona είναι τα πρώτα μονοκλωνικά αντισωμάτα που έλαβαν θετική σύσταση από την CHMP για τη νόσο COVID-19 και εντάσσονται στη λίστα των σκευασμάτων έναντι της νόσου Cobvid19 που έχουν λάβει θετική σύσταση από τότε που το Veklury (remdesivir) συστάθηκε για αδειοδότηση τον Ιούνιο του 2020.

Σχετικά άρθρα