Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Μπογδάνος ζητά ειδική βουλευτική αμοιβή

O Μπογδάνος ζητά ειδική βουλευτική αμοιβή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Μπογδάνος,

Την ειδική βουλευτική αμοιβή που προβλέπεται για την συμμετοχή στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, προκειμένου να μετέχει ως εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στην Εξεταστική Επιτροπή για την Λίστα Πέτσα.

Οπως δήλωσε στην επιτροπή «θα θέσω, για λόγους αρχής, οι οποίοι έχουν να κάνουν συνολικά με τον ρόλο και τα εργαλεία που δίνονται στους Βουλευτές, δεν είμαι βέβαιος κατά πόσο είναι σώφρον να είναι μη αμειβόμενη η παρουσία μας».

Συνέχισε επισημαίνοντας πως «το λέω γιατί έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη συζήτηση ότι οι Βουλευτές σε αυτήν τη χώρα είναι πάρα πολλοί και παίρνουν και πολλά χρήματα.

»Ενδεχομένως, ούτε πάρα πολλοί να είναι.

»Δηλαδή, διαφωνώ με όσους λένε “να μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών σε διακόσιους πενήντα, σε διακόσιους, να τους πάνε εκατό” -στο τέλος δεν θα είναι κανένας- και διαφωνώ, επίσης, με τη στάση η οποία διαρκώς περικόπτει τις βουλευτικές αμοιβές».

Κατέληξε διερωτώμενος: «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι εργασίες της συγκεκριμένης επιτροπής να θεωρούνται διαφορετικές φερ’ ειπείν από τις εργασίες της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, της οποίας είμαι μέλος και οι οποίες είναι αμειβόμενες.

»Γιατί να ισχύει το ένα πράγμα στη μία περίπτωση και όχι στην άλλη;

»Δηλαδή, ο συμβολισμός ότι ασχολούμαστε με δημόσιο χρήμα, συνεπάγεται την αντίληψη ότι πρέπει να το κάνουμε χωρίς αμοιβή;».

Η συμμετοχή του Μπογδάνου στην επιτροπή προέκυψε μετά από κλήρωση ανάμεσα στον ίδιο και την Μαρία Αδάμου που ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΜέΡΑ25.

Σχετικά άρθρα