Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι μεταδίδουν οι Κούρδοι για τη συνάντηση Δένδια-Μπαρζανί στο Μπαχρέιν

Τι μεταδίδουν οι Κούρδοι για τη συνάντηση Δένδια-Μπαρζανί στο Μπαχρέιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μασρούρ Μπαρζανί, Μπαχρέιν, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο πρωθυπουργός της Περιφέρειας του [ιρακινού] Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί, δέχθηκε την Κυριακή τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη Μανάμα για να συζητήσουν οικονομικές συνεργασίες στους τομείς της γεωργίας και του τουρισμού, μεταδίδει το ιρακινοκουρδικό BasNews.

Ο πρωθυπουργός Μπαρζανί και ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησαν τη συνάντηση στο περιθώριο του Διαλόγου της Μανάμα που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν.

«Χαίρομαι που επικοινωνούμε με τον ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στο περιθώριο του #IISSMD21 για να αναθεωρήσουμε τα σχέδιά μας για οικονομική συνεργασία στη γεωργία και τον τουρισμό», έγραψε ο Κούρδος πρωθυπουργός στο Twitter.

«Έχουμε μια κοινή ιστορία και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων – και τα δύο [αποτελούν] βάση για νέες ευκαιρίες».

Σε δήλωση του γραφείου του Πρωθυπουργού Μπαρζανί ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Περιφέρειας του Κουρδιστάν και της Ελλάδας.

Επίσης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις ασφάλειας και πολιτικής στο μετεκλογικό Ιράκ.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG), περαιτέρω ευκαιρίες για ξένες επενδύσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν, την καταπολέμηση της συνεχιζόμενης απειλής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην περιοχή και τις προσπάθειες επίλυσης των εναπομεινάντων διαφορών μεταξύ του Ερμπίλ και της Βαγδάτης σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Σχετικά άρθρα