Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: 9,7 μπροστά η Ν.Δ. – Δυσαρεστημένο το 54% για τη διαχείριση της πανδημίας

Δημοσκόπηση: 9,7 μπροστά η Ν.Δ. – Δυσαρεστημένο το 54% για τη διαχείριση της πανδημίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALCO, Open TV, Δημοσκοπήσεις, Κίνημα Αλλαγής, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Στη δημοσκόπηση της Alco για το OPEN η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9,7, ενώ αποτυπώθηκε η άποψη των πολιτών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και για το αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 15-20 Νοεμβρίου.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3%,

Ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%,

Το ΚΙΝΑΛ 9,7%,

Το ΚΚΕ 5,6%,

Η Ελληνική Λύση 4,3%,

Το ΜέΡΑ 25 3,1%,

Η Χρυσή Αυγή 1,7%,

Η Πλεύσης Ελευθερίας 1,6%,

Έλληνες για την Πατρίδα 1,7%,

άλλο κόμμα 2,6% και αναποφάσιστοι 12,8%.

Για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% τον Αλέξη Τσίπρα, το 32% τον «κανέναν» και 6% «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Δυσαρέσκεια ωστόσο για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας από την κυβέρνηση αποτυπώνεται στα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», αρνητικά απαντά το 54% και θετικά το 35%.

Αναφορικά με το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στην ενέργεια έχουν βοηθήσει, το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και μόλις το 4% «πολύ».

Για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, το 57% απάντησε πως θέλει εξάντληση της 4ετίας, έναντι του 28% που επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Το 15% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ και ο κορωνοϊός

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ -ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε- το 33% απάντησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 32% τον Ανδρέα Λοβέρδο και το 24% τον Γιώργο Παπανδρέου.

Στο 3% οι Καστανίδης και Γερουλάνος, ενώ στο 2% βρίσκεται ο Παύλος Χρηστίδης.

Στο ερώτημα για την ικανοποίηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την κυβέρνηση, το 54% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 35% που είναι.

11% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά άρθρα