Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει πρόβλημα με την ακρίβεια»

Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει πρόβλημα με την ακρίβεια»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Αλέξης Τσίπρας, Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την ακρίβεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα.

«Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει πρόβλημα με την ακρίβεια.

»Ακόμη και σήμερα μας μιλάει για μια πρόσκαιρη κρίση, που θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα, ενώ επί της ουσίας πρόκειται για μια δομική κρίση που δεν αφορά μονάχα την Ελλάδα, αλλά είναι διεθνής και έχει να κάνει μεταξύ άλλων με την επονομαζόμενη «πράσινη μετάβαση» και την υλοποίηση μιας σειράς στόχων.

»Κάθε 25 μέρες παίρνει νέα μέτρα για την καταπολέμησή της και όλο κρίνονται ελλιπή.

»Είμαστε αρνητικοί πρωταθλητές παντού.

»Εκτός από υψηλότερη τιμή στην χονδρική τιμή πώληση του ρεύματος σε όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα έχει αρνητικό ρεκόρ και στις χρεώσεις κινητής τηλεφωνίας.

»Έχουμε την ακριβότερη χρέωση στις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε επίσης ότι «η πανδημία είναι παγκόσμια αλλά στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι σε αριθμό θανάτων σε όλη τη Δυτική Ευρώπη σε αναλογία πληθυσμού.

»Η κλιματική κρίση είναι επίσης παγκόσμια αλλά εδώ, στον τόπο μας είναι που καήκανε τα περισσότερα στρέμματα δάσους αναλογικά με την έκταση της χώρας το περασμένο καλοκαίρι.

»Παγκόσμια κρίση είναι και η ενέργεια, άλλα στην Ελλάδα είμαστε πρωταθλητές στις τιμές χονδρικής σε ολόκληρη την Ευρώπη.

»Κάτι δεν πάει καλά εδώ… Δεν μπορεί να είμαστε σε όλα χειρότερη και να φταίει ο κακός μας ο καιρός.

»Δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που μας κυβερνάνε».

Κατά τον κ. Τσίπρα, «τα καρτέλ είναι ανεξέλεγκτα και οι εναρμονισμένες πρακτικές λειτουργούν εις βάρος των καταναλωτών, σε μία περίοδο σαρωτικού κύματος ακρίβειας που πλήττει την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

»Όταν η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης απαξίωνε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για μία χρόνια που συγκυριακά είχε βρεθεί με αρνητικά στοιχεία ισολογισμού.

»Αλλά αυτή η εταιρεία δεν αύξησε ούτε 1 ευρώ το ηλεκτρικό ρεύμα για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.

»Εσείς τώρα από την ΔΕΗ αφαιρέσατε το “Δ” από τα τρία γράμματα του ονόματός της, έπαψε να είναι δημόσια».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες, κάνοντας λόγο για ένα τετράπτυχο που σκιαγραφεί τη συμπεριφορά της κυβέρνησης: Έλλειμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης, προχειρότητα, εμμονή σε παρωχημένες οικονομικές συνταγές και εθισμός στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Η πολιτική σας κοστίζει ακριβά στον λαό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά άρθρα