Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ να δώσει διευκρινήσεις για τα καράβια που ναυπηγεί η χώρα του για την Τουρκία

Έρχεται στην Αθήνα ο Ισπανός ΥΠΕΞ να δώσει διευκρινήσεις για τα καράβια που ναυπηγεί η χώρα του για την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ισπανία, Νίκος Δένδιας, Πέδρο Σάντσεθ, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες,

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλβάρες προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν με την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του.

Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα Ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν.

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων.

Η πρόταση του «έγινε δεκτή» αναφέρεται στην ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα εξ’εφρασε την ενόχλησή της καθώς κατά την επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού στην Τουρκία για την 7η Ισπανοτουρκική συνόδο, ο Ερντογάν, έπλεξε το εγκώμιο του Σάντσεθ, προαναγγέλλοντας εξοπλιστικά προγράμματα σε συνεργασία με την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι η Τουρκία κατασκεύασε σε συνεργασία με την Ισπανία το μεγάλο σκάφος αμφίβιων επιχειρήσεων «Anadolu» που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει εναέρια μέσα, ενώ πρότεινε στον Ισπανό πρωθυπουργό την κατασκευή για λογαριασμό της χώρας ενός ακόμη μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου.

Από την πλευρά του ο Σάντσεθ απηύθυνε μήνυμα στήριξης στον Τούρκο Πρόεδρο, λέγοντας:

«Θέλουμε η Τουρκία να είναι μέρος της ΕΕ.

»Η Τουρκία δεν είναι απλώς γείτονας για την Ισπανία, είναι σύμμαχος, εταίρος.

»Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική ατζέντα που προβλέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Σχετικά άρθρα