Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από ανεμβολίαστους αστυνομικούς

Σπίρτζης: Άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από ανεμβολίαστους αστυνομικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Βουλή των Ελλήνων, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Τάκης (Παναγιώτης) Θεοδωρικάκος, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης,

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο με θέμα: «Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς της covid-19 από την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από ανεμβολίαστους αστυνομικούς».

Η Επίκαιρη Ερώτηση του Χρήστου Σπίρτζη:

«Ενώ ο Μητσοτάκης επιδεικνύει μια αξιοπερίεργη αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, η χώρα μετρά τις πληγές της και σχεδόν 17.000 νεκρούς εξαιτίας του Covid-19.

»Διερχόμαστε ήδη το 4ο κύμα πανδημίας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ η ακριβά διαφημισμένη εθνική εκστρατεία εμβολιασμού δεν έχει πετύχει τους στόχους της και έχει οδηγήσει στα γνωστά αρνητικά νούμερα που βιώνουμε όλοι μας σήμερα.

»Παράλληλα, βιώνουμε τον παραλογισμό των αλλοπρόσαλλων δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης και συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κυβερνόν κόμμα, σύμφωνα με τις οποίες τα ποσοστά εμβολιασμένων / ανεμβολίαστων ενστόλων αυξομειώνονται κατά το δοκούν και κυρίως κατά το συμφέρον της κυβερνητικής προπαγάνδας.

»Το πιο παράδοξο απ’ όλα όμως είναι να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον covid-19 και να επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα σε πολίτες από εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που όμως τα ίδια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις!

»Με απλά λόγια, πολίτες να ελέγχονται αν είναι εμβολιασμένοι από ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

»Η τακτική αυτή καταρχήν επιβεβαιώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την πανδημία προς όφελός της και να ασκεί απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου.

»Ταυτόχρονα όμως θέτει σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας αλλά και των σωμάτων ασφαλείας, των αστυνομικών και λοιπών μονάδων επιτήρησης της τάξης, που είναι επιφορτισμένοι με τη διασφάλιση και τήρηση των μέτρων και κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

»Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να τοποθετεί εμβολιασμένους αστυνομικούς σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες.

»Ειδικότερα και επ’ αφορμή των τριήμερων εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός ποιός είναι τελικά ο αριθμός των ανεμβολίαστων αστυνομικών και ποιά μέτρα έχουν ληφθεί, ώστε οι ανεμβολίαστοι αυτοί αστυνομικοί κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους αναφορικά με την τήρηση των κανόνων και μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης (π.χ. επίδειξη από πολίτες ψηφιακών πιστοποιητικών εμβολιασμών, δελτίων ταυτότητας κ.λ.π.) να μην έρχονται σε επαφή με πολίτες, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία αλλά και η υγεία των ιδίων.

»Αναμένουμε τις απαντήσεις στα μείζονα ζητήματα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, της προστασίας του πολίτη αλλά και των ίδιων των αστυνομικών από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη».

Σχετικά άρθρα