Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ύπατος Σκωτικού Τύπου: Η Χούντα δεν επικρατεί μόνο με τα όπλα αλλά και με τους νοικοκύρηδες που την ανέχονται

Ύπατος Σκωτικού Τύπου: Η Χούντα δεν επικρατεί μόνο με τα όπλα αλλά και με τους νοικοκύρηδες που την ανέχονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 21η Απριλίου (Πραξικόπημα), Βίντεο, Ελευθεροτεκτονισμός, Εμμανουήλ Γερακιός, Πολυτεχνείο, Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ), Χούντα,

«Μία χούντα δεν επικρατεί μόνο με τα όπλα, επικρατεί με όλους αυτούς οι οποίοι την ανέχονται, με τους καλούς νοικοκύρηδες που δεν αντιστέκονται», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου για την Ελλάδα, δηλαδή των ανώτερων βαθμών του Ελευθεροτεκτονισμού, Εμμανουήλ Γερακιός.

«Στην Ελλάδα μας, στην πατρίδα μας, στην Αθήνα μας, η δημοκρατία είχε καταλυθεί», συνέχισε ο Εμμανουήλ Γερακιός για να τονίσει ότι δεν φταίνε μόνο οι πραξικοπηματίες για αυτή την κατάσταση αλλά κι ο καθένας που τους ανέχτηκε όπως κι εκείνοι που βοήθησαν το καθεστώς να σταθεί.

«Ώσπου ήρθε μια ημέρα, μια ημέρα σαν αύριο, 17 Νοέμβρη, και ήρθαν τα νιάτα να σηκώσουν την ελληνική σημαία της ελευθερίας, να φωνάξουν “όχι χούντα”. Αυτές οι ελεύθερες φωνές περικυκλώθηκαν».

«Ο Σκωτικός Τύπος, ως προοδευτικός, ως έχοντας σημαία του την ελευθερία, την ισότητα, την αδελφότητα, δεν μπορεί να μείνει μακράν, να θυμάται και να αναλύει», έκανε σαφές ο κ. Γερακιός.

Υπενθύμισε ότι ενώ αισθανόμαστε υπερήφανοι για τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν, με στεναχώρια πρέπει να θυμόμαστε την τεράστια πλειοψηφία της ανοχής.

«Καμία χούντα, σε κανένα επίπεδο, δεν διατηρείται από αυτούς τους πρωτεργάτες που την έχουν στήσει. Διατηρείται από την ανοχή, που χωρίζεται σε άλλους από φόβο, σε άλλους από προσδοκία κέρδους κι άλλους που απλώς περιμένουν κάποιοι άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

»Επίσης πρέπει να θυμηθούμε ότι κατά τη διάρκεια της επταετίας όλες οι ξένες δυνάμεις στην ουσία είχαν αναγνωρίσει τη χούντα. Ήταν δίπλα.

»Έτσι βλέπουμε, με λύπη, και μία διεθνή ανοχή», είπε ο Εμ. Γερακιός.

Δείτε το μήνυμα:

Σχετικά άρθρα