Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ιορδανίας στο Ντουμπάι – Έλληνες και Άραβες ενωμένοι

Συνάντηση ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου και Ιορδανίας στο Ντουμπάι – Έλληνες και Άραβες ενωμένοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αϊμάν Σαφάντι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Κύπρος, Νίκος Δένδιας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ντουμπάι, Σάμεχ Σούκρι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Αιγύπτου, Ελλάδας και Ιορδανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Ντουμπάι στο περιθώριο των εργασιών του «Sir Bani Yas Forum» που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ντουμπάι.

«Συναντήθηκα σε εγκάρδιο κλίμα στο Ντουμπάι με τους ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, Σούκρι, της Ιορδανίας, Σαφάντι και της Κύπρου Χριστοδουλίδη.

»Στο επίκεντρο της συζήτησης, η σταθερότητα στην περιοχή και η πολυμερής συνεργασία», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, έγινε μια συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή στη βάση μιας θετικής ατζέντας για συνεργασία χωρίς αποκλεισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνάντηση οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Ελλάδας, Νίκος Δένδιας Αιγύπτου, Σάμι Σούκρι και Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν στις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα συζήτησαν την κατάσταση ενόψει εκλογών στη Λιβύη υπό το φως και των συζητήσεων κατά τη σύνοδο των Παρισίων, τις εξελίξεις στη Συρία, τις αποσταθεροποιητικές προσεγγίσεις και παρεμβάσεις κρατών της περιοχής και τις ενέργειες των τεσσάρων χωρών σε διάφορα σχήματα προς την επίτευξη του κοινού στόχου που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία συνθηκών ειρήνης, ασφαλείας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά άρθρα