Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Eρντογάν: «Ψεύτης ο Μητσοτάκης» – Εκνευρισμός για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Eρντογάν: «Ψεύτης ο Μητσοτάκης» – Εκνευρισμός για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξανδρούπολη, Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Σε νέες προκλήσεις και απειλές κατά της χώρας μας, με προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επισκέπτεται την Άγκυρα, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολλανδέζα δημοσιογράφο για το μεταναστευτικό/προσφυγικό, λέγοντας «αντί να κατηγορείτε την Ελλάδα, θα πρέπει να κατηγορείτε αυτούς, που χρησιμοποιούν συστηματικά το μεταναστευτικό πρόβλημα και αναγκάζουν ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα (σ.σ. Τουρκία) να βρεθούν σε κίνδυνο».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε, ότι «το να λέμε ότι η προσφυγική κρίση προκλήθηκε από την Τουρκία, είναι πραγματικά αχαριστία», συμπληρώνοντας ότι η χώρα του φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

Ωστόσο, δεν έκρυψε την πρόθεσή του να εργαλειοποιεί συνεχώς το μεταναστευτικό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν ξέρω τι θα κάνει η Ελλάδα, αν ανοίξουμε τις πόρτες».

Υποστήριξε δε, ότι η ελληνική κυβέρνηση προκάλεσε τον θάνατο προσφύγων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βουλιάζοντας τις βάρκες τους και αποκάλεσε ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Είναι αυτοί που βούλιαξαν βάρκες με τις λεγόμενες δυνάμεις ασφαλείας.

»Βούλιαξαν τις βάρκες, χωρίς να αναφέρουν, ότι σε αυτές υπήρχαν παιδιά.

»Ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε οι συνεργάτες του ενεργούν με ειλικρίνεια.

»Δεν συμπεριφέρονται έντιμα. Για αυτόν τον λόγο, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στην περιοχή».

Στη συνέχεια ο Τούρκος Πρόεδρος τα έβαλε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, για την επιλογή των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ως βάση για το Πολεμικό τους Ναυτικό την Αλεξανδρούπολη.

«Δεν είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη βάση. Όλη η Ελλάδα έχει γίνει σχεδόν βάση των ΗΠΑ. Η Αλεξανδρούπολη είναι απλώς μια μικρή περιοχή».

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «όταν ρωτήσαμε τον Μπάιντεν, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, δεν ήταν ειλικρινείς».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο γείτονας που επέλεξαν να συνεργαστούν στην περιοχή, είναι ο λάθος γείτονας. Η στάση τους δεν είναι σωστή».

Σχετικά άρθρα