Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Επιχείρηση συσπείρωσης της ΚΟ και… πυρ ομαδόν

Τσίπρας: Επιχείρηση συσπείρωσης της ΚΟ και… πυρ ομαδόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Δραγασάκης, Ελληνικό Χρέος, Κρατικός Προϋπολογισμός, ΣΥΡΙΖΑ, Ψήφος Εμπιστοσύνης,

Το έναυσμα της επίθεσης στον κυβερνητικό συνασπισμό επιχείρησε να δώσει με την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και της αποσαφήνισης των θέσεων αλλά και του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε χθες το υπουργείο Οικονομικών έκανε λόγο για «προκλητικό προεκλογικό εμπαιγμό» και σημείωσε πως «συνεχίζει να υλοποιεί το μνημόνιο και υμνεί τη λογική της εσωτερικής υποτίμησης και της καταστροφής της εσωτερικής αγοράς, αφού μονιμοποιεί τις φοροεπιβαρύνσεις».

Στην έναρξη της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας επανέλεβε το κάλεσμα που έχει απευθύνει το κόμμα σε όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις «για την επίτευξη μίας ευρύτατης κοινωνικής συμφωνίας για την ανόρθωση της οικονομίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εν συνεχεία ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από τις συνεδριακές της αποφάσεις, με αφορμή τη συζήτηση για τη διαγραφή του χρέους που είχε ανοίξει τις προηγούμενες ημέρες. Επανέλαβε ότι βασικός άξονας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το ελληνικό χρέος είναι δυναμική διαγραφή του με ρήτρα ανάπτυξης και μορατόριουμ αποπληρωμής, αντίστοιχα δηλαδή με το 1953.

Παράλληλα, παρέχοντας διευκρινήσεις για τις διαφορετικές εναλλακτικές που έχουν ακουστεί (τελευταία από τον Γιάννη Δραγασάκη με την πρόταση για απόσυρση χρέους και πάγωμά του από την ΕΚΤ) ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με νόημα ότι «στη Θεσσαλονίκη δεν πας μόνο από τη Λάρισα, αλλά από πολλούς δρόμους, μπορείς να πας με αυτοκίνητο, με αεροπλάνο. Το θέμα είναι να θες να πας στη Θεσσαλονίκη».

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσίπρας θέλησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για απόκλιση από τις συνεδριακές αποφάσεις αλλά και να υπογραμμίσει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η διαγραφή χρέους, ασχέτως πώς θα επιτευχθεί αυτή, αφήνοντας παράθυρο και για άλλες εναλλακτικές που θα εκτιμηθούν εφικτές και ισοδύναμου αποτελέσματος, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Από την πλευρά του ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεών του στη Real News για την απόσυρση του χρέους.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι προγραμματισμένο να μιλήσει κατά την Τρίτη ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται παρέμβασή του ανάλογα με την εξέλιξη της διαδικασίας.

Πρώτος ομιλητής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σχετικά άρθρα