Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι δεν εκτίμησε σωστά τις ανατιμήσεις – Ο πληθωρισμός πάνω από 4%

Ο Σταϊκούρας παραδέχθηκε ότι δεν εκτίμησε σωστά τις ανατιμήσεις – Ο πληθωρισμός πάνω από 4%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίβεια, Πληθωρισμός, Υπουργείο Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας,

Οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και βασικά αγαθά είναι οξύτερες από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας αναφερόμενος στο άλμα του πληθωρισμού τον Οκτώβριο, στο 3,4%, αλλά εκτίμησε ότι το κύμα ακρίβειας δεν θα έχει διάρκεια.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Σταϊκούρας προειδοποίησε ότι η ανοδική τάση στις τιμές καταναλωτή θα συνεχιστούν πιθανότατα το επόμενο δίμηνο, με τον πληθωρισμό να σπάει και το φράγμα του 4%.

Ωστόσο σημείωσε πως το φαινόμενο θα είναι πιθανότατα παροδικό.

Να θυμίσουμε ότι και στη σημερινή συνέντευξή του στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός είπε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι έντονες, αλλά προσωρινές και σχολίασε ότι «με τα δεδομένα αυτά, είναι σαφές ότι θα πρέπει να έχουμε διαθέσιμους πόρους για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

»Το βέβαιο είναι ότι θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί.

»Το πώς ακριβώς θα το πράξουμε, θα εξαρτηθεί από τον δημοσιονομικό χώρο και τις κυβερνητικές προτεραιότητες».

Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ακόμη ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης φέτος θα υπερβούν το 6,1%, αν και υπάρχουν πάντα οι δύο μεγάλοι παράγοντες αβεβαιότητας: η πανδημία και η ακρίβεια.

Αναφερόμενος στο πετρέλαιο θέρμανσης, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» για κατάθεση της σχετικής τροπολογίας την Παρασκευή και ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει πιθανότατα το βράδυ της Δευτέρας ή την Τρίτη.

Σχετικά άρθρα