Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας και Πάιατ άνοιξαν τον μεγάλο χάρτη και συνεννοήθηκαν στα κοινά μας συμφέροντα

Δένδιας και Πάιατ άνοιξαν τον μεγάλο χάρτη και συνεννοήθηκαν στα κοινά μας συμφέροντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Εύξεινος Πόντος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λιβύη, Μαύρη Θάλασσα, Νίκος Δένδιας, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Τζέφρι Πάιατ την Τετάρτη στο υπουργείο Εξωτερικών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα γεωπολιτικά της περιοχής, από Βαλκάνια και Παρευξείνια Γειτονιά έως Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter ενημέρωσε ότι, «με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ, συζητήσαμε για θέματα Ελλάδας-ΗΠΑ στρατηγικής συνεργασίας και για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο».

Ο φιλέλληνας -κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης στην Ελλάδα- Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην εκτεταμένη ατζέντα των Ηνωμένων Πολιτειών με τη χώρα μας, που συζητήθηκε με τον Νίκο Δένδια και περιλαμβάνει θέματα όπως, την ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας στα Δυτικά Βαλκάνια, τα κοινά συμφέροντα Ελλάδας-ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο «και την προσέγγισή μας στη Διάσκεψη του Παρισιού για τη Λιβύη».

Είναι σαφές, εμφανές και αδιαμφισβήτητο ότι Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες συμπορεύονται ως ομότροπες σύμμαχες δυνάμεις που συνεργάζονται και συνδιαμορφώνουν.

Οι Αμερικανοί αδελφοί μας, χάρη και στον φιλίστορα πρέσβη Πάιατ που μετέχει στην πλατωνική σκέψη, κατανοούν απολύτως και με ικανοποίηση τη θέση της Ελλάδας ως ηγέτιδας δύναμης σε μία περιοχή που επί αιώνες υπήρξε ενιαίος χώρος του ελληνισμού και στον οποίο η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η αδιαμφισβήτητη υπερδύναμη ήπιας (και έξυπνης) ισχύος.

Η αρχιτεκτονική ασφαλείας και ευημερίας της περιοχής είναι λεπτό οικοδόμημα που απαιτεί δεξιοτέχνες για την ολοκλήρωσή του.

Σχετικά άρθρα