Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδωνις Γεωργιάδης: 40.000 αστυνομικοί είναι ανεμβολίαστοι – Αυτοί ελέγχουν την τήρηση των μέτρων;

Άδωνις Γεωργιάδης: 40.000 αστυνομικοί είναι ανεμβολίαστοι – Αυτοί ελέγχουν την τήρηση των μέτρων;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Αστυνομία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

Στο ενδεχόμενο λήψης και άλλων μέτρων περιορισμού των ανεμβολίαστων αναλόγως των επιδημιολογικών συνθηκών, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσαν για παράδειγμα να αποκλειστούν από την εστίαση ή να υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «όλα αυτά είναι ενδεχόμενα ανοιχτά, θα μπορούσαν δυνητικά να γίνουν αν η κατάσταση γίνει πολύ χειρότερη».

Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown λέγοντας ότι όλα τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση έχουν στόχο να μην επηρεάσουν τη ζωή των εμβολιασμένων που κινδυνεύουν μεν να κολλήσουν ή να νοσήσουν από κορωνοϊό αλλά δεν κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εφαρμογή των νέων μέτρων λέγοντας ότι «ξεκόλλησαν» τη πορεία των εμβολιασμών καθώς έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ραντεβού πρώτης δόσης.

Σχετικά με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι εκτός από τους υγειονομικούς πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει επιβληθεί και πως ένα δημοκρατικό κράτος δεν μπορεί να βάλει με κάποιον με το ζόρι να εμβολιαστεί. 

Κατηγόρησε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ειδικά το ΚΙΝΑΛ που μιλά για υποχρεωτικότητα ενώ δεν ψήφισε τη ρύθμιση για τους υγειονομικούς.

Ειδικά για τους υγειονομικούς τόνισε από τους 11.000 που ήταν αρχικά ανεμβολίαστοι, 6.000 τέθηκαν σε αναστολή το Σεπτέμβριο ακόμη δεν έχουν γυρίσει στις δουλειές τους, δηλαδή προτιμούν να μείνουν χωρίς μισθό παρά να κάνουν εμβόλιο.

40.000 ανεμβολίαστοι αστυνομικοί

«Για φανταστείτε τώρα να πάμε να κάνουμε πχ υποχρεωτικό εμβολιασμό στους αστυνομικούς και στους λιμενικούς, που εκεί έχεις 30.000 με 40.000 ανεμβολίαστους και αν βάλεις το ίδιο μέτρο πρέπει να βγάλεις 20.000 σε αναστολή.

»Εσείς θα παίρνατε την ευθύνη;» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δηλαδή, ο Άδωνις Γεωργιάδης θεωρεί απολύτως λογικό ανεμβολίαστοι αστυνομικοί να ελέγχουν εάν οι πολίτες τηρούν τα μέτρα;

Δεν τον προβληματίζει που τα Σώματα Ασφαλείας έχουν τόσους ψεκασμένους; Αλλά γιατί να τον προβληματίζει; Από το ψεκασμένο ΛΑΟΣ δεν προέρχεται;

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Σιγκαπούρης να μην καλύπτει τις ιατρικές δαπάνες ανεμβολίαστων πολιτών, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πιστεύει ότι το κράτος οφείλει να προσφέρει νοσοκομειακή κάλυψη σε κάθε ασθενή.

Πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός έχει θέσει ορισμένα ηθικά διλήμματα που η Σιγκαπούρη προσπαθεί να αντιμετωπίσει με σκληρό τρόπο, καθώς «έχουμε για πρώτη φορά ανθρώπους που οι ίδιοι επιλέγουν να ασθενήσουν, δεν τους ασθενεί ο ιός μόνος του, είναι σαν να το επιδιώκουν».

Σχετικά άρθρα