Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολύ σημαντική συνάντηση είχε ο Κατσανιώτης με τον πρεσβευτή του Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Πολύ σημαντική συνάντηση είχε ο Κατσανιώτης με τον πρεσβευτή του Ισραήλ – Τι συζήτησαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Κατσανιώτης, Γιόσι Αμράνι, Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, υποδέχθηκε την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2021 στο γραφείο του, τον Πρέσβη του Ισραήλ, Γιόσι Αμράνι.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και επιβεβαίωσαν την αμοιβαία δέσμευσή τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Η δυναμική Διασπορά που διαθέτουν οι δύο χώρες και η διαχρονική προσφορά της στην προώθηση των εθνικών θεμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο πλευρών.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για ανάπτυξη πρωτοβουλιών και για προώθηση συνεργειών μεταξύ των κοινοτήτων των δύο χωρών, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο τριμερές σχήμα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που συμβάλλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα της Δημόσιας Διπλωματίας, ένας τομέας στον οποίο το Ισραήλ έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία, και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα