Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διπλωματικές Πηγές για τον Γιώργο Ζαντιώτη που πέθανε υπό κράτηση στη Γερμανία: Οι γερμανικές Αρχές αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους

Διπλωματικές Πηγές για τον Γιώργο Ζαντιώτη που πέθανε υπό κράτηση στη Γερμανία: Οι γερμανικές Αρχές αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομική Βία, Γερμανία, Γιώργος Ζαντιώτης, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνική Πρεσβεία Βερολίνο, Υπουργείο Εξωτερικών,

Αναφορικά με τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση από τις γερμανικές Αρχές, διπλωματικές πηγές σημειώνουν ότι η Ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο, καθώς και το Γενικό Προξενείο στο Ντύσσελντορφ παρέχουν από την πρώτη στιγμή προξενική συνδρομή στους οικείους του.

Οι ελληνικές Αρχές στην Γερμανία, συνεχίζουν οι ίδιες πηγές, βρίσκονται επίσης σε επαφή με τις αρμόδιες γερμανικές Αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία ο θάνατος του 24χρονου Έλληνα μετανάστη, Γιώργου Ζαντιώτη, σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ.

Είχε προηγηθεί η βίαιη σύλληψή του, όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο που τραβούσε η αδερφή του την ώρα εκείνη.

Το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν και να ασκούν βία σε ένα άτομο που βρίσκεται στο έδαφος.

Η αδερφή του φωνάζει, όπως και ο ίδιος ο Γιώργος Ζαντιώτης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν τον θάνατό του σχεδόν πέντε 24ωρα μετά, δεν έχει συμβεί κάτι επιλήψιμο.

Υποστηρίζουν ότι ο 24χρονος συνελήφθη έξω από νυχτερινό κέντρο επειδή επιτέθηκε στην αδερφή του και σε γυναίκα αστυνομικό, ενώ γίνεται λόγος και για ναρκωτικά.

Σύμφωνα ωστόσο, με τα όσα κυκλοφόρησαν στα social media, ο νεαρός ήταν προσφάτως χειρουργημένος και ο λόγος του θανάτου του ήταν η αστυνομική βία.

Εκτός από τα σοβαρά ερωτήματα γύρω από τα αίτια του θανάτου του, εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν για τους λόγους που η είδηση αποσιωπήθηκε για πέντε ημέρες μέχρι το βίντεο της σύλληψης να βγει στη δημοσιότητα.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το γερμανικό Μέσο Neues Deutchland, εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου για να γίνει γνωστό στη συνέχεια από ελληνική σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και να πάρει σοβαρές εκτάσεις χάρη στο οπτιοκοακουστικό υλικό και τις αντιδράσεις χρηστών των social media από πολλές διαφορετικές χώρες, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα εξέφρασαν την οργή τους και στο σημείο της σύλληψης του Έλληνα μετανάστη.

Το όνομά του μάλιστα έχει γίνει και hashtag στο Twitter (#GiórgouZantióti και #GiorgosZantiotis) με σχόλια που βάλλουν κατά των Αρχών και ζητούν άμεσες εξηγήσεις.

Μάλιστα το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Βούτερπαλ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν ότι ο θάνατος του Γιώργου Ζαντιώτη «Ήταν δολοφονία».

Συντετριμμένη η εργοδότρια του Έλληνα μετανάστη που πέθανε σε κρατητήριο στη Γερμανία: «Ήταν το καλύτερο παιδί»

H εργοδότρια του Γιώργου Ζαντιώτη σε εστιατόριο έκανε λόγο για «το καλύτερο παιδί που υπήρχε».

Συντετριμμένη, η εργοδότρια δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα κλάματά της για την απώλεια του Γιώργου.

Μιλώντας στην εκπομπή Tlive και στην Τατιάνα Στεφανίδου, σημείωσε:

«Ο Γιώργος ήταν το καλύτερο παιδί που υπήρχε.

»Ήταν συνέχεια με το χαμόγελο και όλοι οι πελάτες τον αγαπούσαν. Κι εμείς… ο άντρας μου έχασε παιδί».

Ο νεαρός δούλευε επί έξι χρόνια στο εστιατόριό τους, όπως εξήγησε, μαζί με τη μητέρα του.

«Τον Γιώργο τον ξέρω από τότε που ήταν 9 χρονών».

«Ποτέ μα ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα.

»Ήταν πολύ καλό παιδί, ήταν από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει.

»Ο καλύτερος εργάτης που είχα ποτέ στο μαγαζί μου.

»Για μένα ο Γιώργος δεν έφταιγε σε κάτι» είπε ακόμη η εργοδότρια.

Σχετικά άρθρα