Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χρυσουλάκης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην προσέγγιση της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς με την Ελλάδα

Ο Χρυσουλάκης βραβεύτηκε για την προσφορά του στην προσέγγιση της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού Νοτιοδυτικών Πολιτειών ΗΠΑ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιωάννης Χρυσουλάκης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ τίμησε στη Θεσσαλονίκη τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη, τον οποίο βράβευσε για την τεράστια προσφορά του στην προσέγγιση της Παγκόσμιας Ελληνικής Διασποράς με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού, Γιάννης Ρεμεδιάκης, επαίνεσε την πολυσχιδή δράση και την αταλάντευτη προσπάθεια του κ. Χρυσουλάκη όχι μόνο για τη στήριξη της ομογένειας και των φορέων της ανά τον κόσμο, αλλά και για τη συσπείρωση και ουσιαστική προσέγγιση των μελών της.

Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω της καλλιέργειας ισχυρών δεσμών φιλίας και, σε πρακτικό επίπεδο, μέσω της διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων που ενώνουν εκπροσώπους ομογένειας από διάφορα πεδία και επαγγελματικούς χώρους.

Ο Γενικός Γραμματέας στην ευχαριστήρια ομιλία του αναφέρθηκε στο όραμά του ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και συγκεκριμένα στην ανάγκη να στηριχθεί και να αναδειχθεί το πλούσιο έργο και η ανεκτίμητη προσφορά των ομογενών μας στις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες έχουν ενσωματωθεί, αλλά και ως φορέων και γνήσιων εκφραστών της ελληνικής ταυτότητας και του ελληνικού πολιτισμού.

Η διασπορά μας, τόνισε, αποτελεί κόσμημα για την Ελλάδα και αξίζει, πέρα από εκφράσεις στήριξης, αρωγή κι έμπρακτη συνδρομή από την ελληνική πολιτεία σε κάθε της βήμα.

Τέλος, ο κ. Χρυσουλάκης επεσήμανε ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας συνεχίζει ολοένα και πιο εντατικά τις δραστηριότητες της για στήριξη της συνεργασίας με την ομογένεια, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την προβολή των πάγιων ελληνικών θέσεων.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, εκπρόσωποι των AHEPANS και άλλοι.

Σχετικά άρθρα