Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ημερομηνία λήξης; Τι απάντησε ο Δημ. Αναγνωστόπουλος

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ημερομηνία λήξης; Τι απάντησε ο Δημ. Αναγνωστόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Ερωτήσεις τηλεθεατών σχετικά με το ψηφιακό πορτοφόλι αλλά και την τρίτη δόση, απάντησε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, αφού πρώτα ενημέρωσε ότι τις τελευταίες 3 ημέρες κλείστηκαν 90.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση εμβολίου αλλά και 60.000 ραντεβού για την πρώτη δόση.

Η διαδικασία για την τρίτη δόση, είναι ακριβώς όπως τα προηγούμενα ραντεβού, μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Aνακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα σχετικά με όσους έχουν κάνει δύο δόσεις στο εξωτερικό και προγραμματίζουν την τρίτη στην Ελλάδα, αλλά και για ρωτούν για τρίτη δόση με Moderna, ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει ημερομηνία λήξης και είναι διαφορετικό από το πιστοποιητικό νόσησης, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστόπουλος εξηγώντας τι χωράει στο ψηφιακό πορτοφόλι, εφαρμογή που προσέλκυσε ήδη 100.000 χρήστες σε λιγότερο από 24 ώρες.

Με αφορμή ερώτηση τηλεθεατή διευκρινίζεται ότι τα self test και η νέα πλατφόρμα edu pass δεν οδηγούν σε πιστοποιητικό που διατηρείται στο Wallet.

Οι μόνο διαγνωστικοί έλεγχοι που μπαίνουν στο Wallet είναι τα συγκεκριμένης διάρκειας (72 και 48 ωρών) μοριακά ή rapid tests.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης προστίθενται στο Covid Free Gr Wallet και μέσω του επίσημου λογαριασμού covidfree.gov.gr δίνεται η δυνατότητα σάρωσης, ελέγχου και αποθήκευσής τους.

Η διαδικασία, ξεκινάει μέσω του επίσημου λογαριασμού https://covidfree.gov.gr/

Για να αποθηκευτεί το έγγραφο στο wallet, είτε σκανάρετε το QR code στην εφαρμογή, είτε μεταφορτώνεται ως αρχείο pdf.

Αμέσως μετά εμφανίζεται η επιλογή «Αποθήκευση στο wallet».

Η αποθήκευση είναι δυνατή τόσο για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό COVID-19 όσο και για την εθνική Βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου, για όσα άτομα ο πολίτης επιθυμεί.

Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς ψηφιακά εργαλεία με τα οποία οι πολίτες είναι ήδη εξοικειωμένοι, όπως η κάρτα επιβίβασης σε αεροπλάνο και τα εισιτήρια θεαμάτων.

Σχετικά άρθρα