Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Να αποσπαστεί δάσκαλος στο ελληνικό σχολείο Δαμασκού

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Να αποσπαστεί δάσκαλος στο ελληνικό σχολείο Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δαμασκός, Ελληνική Κοινότητα Δαμασκού, Ελληνική Ομογένεια, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία, Ρωμιοί της Αντιοχείας, Συρία, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Να γίνουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την απόσπαση δασκάλου στη Δαμασκό ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ύστερα από σχετική ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Δαμασκού Χαμπίμπ Σαλούμα, στο περιθώριο των εργασιών του Διεθνούς Χριστιανικού Φόρουμ της Μόσχας, ο κ. Χαρακόπουλος επικαλείται την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της Ελλάδας στη Συρία, αλλά και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Ελληνόπουλων, όπως έχουν εκφραστεί με αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας Δαμασκού.

Όπως αναφέρει, για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Ελληνόπουλων λειτούργησαν για δεκαετίες ελληνικά σχολεία, τα οποία προσείλκυαν και χριστιανούς μαθητές που δεν ήταν Έλληνες.

Μάλιστα, πριν από την έκρηξη του εμφυλίου πολέμου, στέλνονταν δάσκαλοι στη Συρία αποσπασμένοι από το υπουργείο Παιδείας, επιφορτισμένοι με αυτό το εθνικά κρίσιμο έργο.

Επιπλέον, υπήρξαν και πρωτοβουλίες ανέγερσης σχολείων με διδασκαλία στην ελληνική, όπως αυτό του Χαλεπιού, που θεμελίωσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα