Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μηταράκης συναντήθηκε με τον Σοϊλού στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό

Ο Μηταράκης συναντήθηκε με τον Σοϊλού στην Άγκυρα για το μεταναστευτικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τουρκία, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού συναντήθηκε την Τρίτη στην Άγκυρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, όπως είπε ο υπουργός, που μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Μετά από μία έντονη διετία στο μεταναστευτικό, όπου η Ελλάδα απέδειξε την ικανότητά της να ανακτήσει τον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς τα νέα δεδομένα στο Αφγανιστάν καθιστούν ακόμη πιο αναγκαία την περιφερειακή συνεργασία, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας.

»Σε ένα θετικό κλίμα, με κοινή αντίληψη για τους κινδύνους της μεταναστευτικής κρίσης.

»Συμφωνήσαμε για την ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας στα πλαίσια της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, σε συνέχεια της συνομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Ερντογάν.

»Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει με υπευθυνότητα να αντιμετωπίζει τις υποχρεώσεις της για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

»Εμείς θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της Τουρκίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να μπορέσει και η ίδια να αντιμετωπίσει την πίεση που μπορεί να δημιουργηθεί στο Αφγανιστάν.

»Επαφίεται στην Τουρκία να δείξει και αυτή καλή θέληση στη συνεργασία με τη χώρα μας».

Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης μεταβαίνει στη γείτονα και ενώ υπήρξε το σοβαρό περιστατικό με τους 400 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονταν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας που εντοπίστηκε ανατολικά της Κρήτης και είχε ξεκινήσει από απέναντι, με την τουρκική ακτοφυλακή να μην δέχεται το ελληνικό αίτημα για την επιστροφή τους.

Στην ατζέντα ατζέντα των συνομιλιών τέθηκαν οι προκλήσεις που απορρέουν από την μεταναστευτική κρίση και η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας ΕΕ – Τουρκίας και Τουρκίας- Ελλάδας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ότι οι δυο άντρες συμφώνησαν για ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, για να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές και οι εντάσεις.

Τώρα πώς θα μειωθούν όταν η Τουρκία τις «σπρώχνει» συντονισμένα προς την Ελλάδα, ουδείς γνωρίζει…

Σχετικά άρθρα