Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας: Εξωγενείς παράγοντες με «μανδύες» προωθούν ακραίες ιδεολογίες στα Βαλκάνια

Νίκος Δένδιας: Εξωγενείς παράγοντες με «μανδύες» προωθούν ακραίες ιδεολογίες στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλαμιστές, Νίκολα Σελάκοβιτς, Νίκος Δένδιας, Σερβία, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εξωτερικών,

Η Ελλάδα ανησυχεί βαθιά για τις εξελίξεις στη Βοσνία Ερζεγοβίνη κατέστησε σαφές ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του την Τρίτη με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, στις κοινές δηλώσεις που ακολούθησαν, όπως είπε εξέφρασε νωρίτερα στον Σέρβο ομόλογό του τις ελληνικές ανησυχίες και του διατύπωσε «τη σκέψη μας, την οποία αισθάνομαι ότι συμμερίζεται, ότι η στασιμότητα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Βοσνία Ερζεγοβίνη, απειλούν όχι μόνο την εύθραυστη ισορροπία της ίδιας της χώρας αλλά και ολόκληρη τη σταθερότητα της περιοχής μας».

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση της αντίθεσης «της χώρας μας σε φυγόκεντρες δυνάμεις οι οποίες ενδεχομένως θα επιθυμούσαν να επαναχαράξουν τον χάρτη της περιοχής μας».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι έθεσε στον Σέρβο ομόλογό του ευθέως «την επιρροή εξωγενών παραγόντων που με μανδύες όπως αναπτυξιακή βοήθεια και δήθεν ιστορικές πολιτιστικές, θρησκευτικές παραδόσεις προωθούν ακραίες ιδεολογίες και αποσταθεροποιητική ατζέντα στα Βαλκάνια».

«Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια», κατέληξε την αναφορά του ο Νίκος Δένδιας, «είναι ο μοναδικός δρόμος μπροστά τους κατά την άποψή μας.

»Και σε αυτή την κατεύθυνση, αγαπητέ Νίκολα, η Ελλάδα, η Ελληνική Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρέχει τη βοήθειά της, θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες, θα συνεχίσει να εργάζεται», είπε.

Σχετικά άρθρα