Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας συζήτησε με τον Σελάκοβιτς στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας

Ο Δένδιας συζήτησε με τον Σελάκοβιτς στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Νίκολα Σελάκοβιτς, Νίκος Δένδιας, Σερβία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Μια στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας ξεκινά, όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του στο υπουργείο Εξωτερικών μετά το πέρας της συνάντησής του την Τρίτη με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς.

«Συζητήσαμε, και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτό, τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ μας», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Ο υπουργός Άμυνας», συνέχισε, «ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα ενημερωθεί από εμένα για το αποτέλεσμα της κουβέντας μας και ελπίζω ότι τα δύο υπουργεία Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Σερβίας θα συνεργαστούν πολύ στενά στο εγγύς μέλλον.

»Γιατί θέλω να είμαι επίσης ειλικρινής μαζί σου, όπως ήμασταν και κατ’ ιδίαν, παρά τα κατά καιρούς βήματα που έχουν γίνει η συνεργασία μας στον αμυντικό τομέα υπολείπεται σε σχέση με τη συνεργασία μας σε άλλους τομείς.

»Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα σε αυτόν τον τομέα», δήλωσε εμφατικά ο Νίκος Δένδιας και τόνισε:

«Επίσης, ας μην κοροϊδευόμαστε, υπάρχουν χώρες στην περιοχή μας που δεν ασπάζονται απαραίτητα την ίδια θετική προσέγγιση της Σερβίας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική και άμυνα».

Σχετικά άρθρα