Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Δένδιας σε Σέρβο ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει επενδύσει 2,5 δισ. στη Σερβία – Μπορούμε περισσότερα

Νίκος Δένδιας σε Σέρβο ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα έχει επενδύσει 2,5 δισ. στη Σερβία – Μπορούμε περισσότερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Επενδυτικό Σχήμα, Κώστας Φραγκογιάννης, Νίκολα Σελάκοβιτς, Νίκος Δένδιας, Σερβία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και Έλληνες επιχειρηματίες έχουν επενδύσει περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ στη χώρα, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στις δηλώσεις του στο υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Σέρβο ομόλογό του Νίκολα Σελάκοβιτς.

«Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 25.000 θέσεις εργασίας», είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας με έμφαση ότι, «πρόθεσή μας είναι να προσεγγίσουμε τις νέες ευκαιρίες ώστε να υπάρξει αμοιβαίο όφελος για αυτό και βεβαίως να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες έχουν παρουσιαστεί».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, συνέχισε, «ο αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία» θα έρθει στο Βελιγράδι σε δύο εβδομάδες «και χαίρομαι που θα τον βοηθήσετε στο να διευρύνει το πλαίσιο της συνεργασίας μας».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίες τόνισε ότι, υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες προοπτικές στην ενέργεια, στις μεταφορές.

«Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες για την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας μεταξύ μας, σε διμερές επίπεδο, σε πολυμερές επίπεδο με τη συμμετοχή και άλλων κρατών της περιοχής μας», διαβεβαίωσε ο Νίκος Δένδιας.

Σχετικά άρθρα