Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν πήγε και είπε στον Μακρόν ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά για τα «Ραφάλ» – Πόσο κομπλεξικός!

Ο Ερντογάν πήγε και είπε στον Μακρόν ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά για τα «Ραφάλ» – Πόσο κομπλεξικός!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Κύπρος, Λιβύη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σύνοδος G20, Τζο Μπάιντεν, Τουρκία,

Την έντονη ενόχλησή του για τη δημιουργία της αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την σύνοδο των G20.

Όπως ανέφερε, διαμαρτυρήθηκε για το θέμα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας λέγοντάς τους ότι η εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα τουρκικά σύνορα «αναστατώνει σοβαρά» την Άγκυρα.

Επίσης ο Ερντογάν είπε πως διαμαρτυρήθηκε στον Μακρόν για την πώληση των Rafale στην Ελλάδα, και υποστήριξε ότι στις ανησυχίες της Άγκυρας γι’ αυτή την εξέλιξη ο Γάλλος πρόεδρος του είπε ότι η Αθήνα «έχει χρήματα», με τον Ταγίπ Ερντογάν να του απαντά ότι «σε ξεγελάνε.

»Ξέρω πως αυτοί δεν έχουν χρήματα, μόνο στη Δύση χρωστούν 400 δισ. ευρώ.

»Μου είπε “έχουν χρήματα”. Όλα είναι χρήμα!».

Προσέξτε επίπεδο συζήτησης. Πάει και λέει στον Μακρόν ότι δεν έχουμε χρήματα, σαν να μην ξέρει ο Γάλλος πρόεδρος εάν έχουμε χρήματα να τον πληρώσουμε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν με τον κ. Μακρόν ήταν και η Λιβύη και τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε μια διάσκεψη για την αφρικανική χώρα στο Παρίσι, αν συμμετάσχουν σε αυτήν η Ελλάδα, η Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ.

Σε ότι αφορά την πώληση F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Τζο Μπάιντεν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι δεν έχει διαπιστώσει αρνητική στάση από την πλευρά των ΗΠΑ.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε πληρωμή 1 δισ. 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

»Σχετικά με αυτό, διαπραγματευτήκαμε την προμήθεια F-16».

Κατά τον κ. Ερντογάν, ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι 50-50, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ».

Ο Τούρκος πρόεδρος τέλος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην παραστεί στην σύνοδο COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη, γιατί, όπως υποστήριξε, η Βρετανία δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της Άγκυρας για την ασφάλειά του και δεν του παρείχε ασφάλεια ανάλογη με αυτή που προσφέρει στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Όταν οι απαιτήσεις μας δεν ικανοποιήθηκαν, αποφασίσαμε να μην πάμε στη Γλασκώβη» είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους.

Σχετικά άρθρα