Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα «βρήκαν» στο ΚΙΝΑΛ: Οι ρόλοι που αναλαμβάνουν Κεγκέρογλου, Κατρίνης, Σκανδαλίδης

Τα «βρήκαν» στο ΚΙΝΑΛ: Οι ρόλοι που αναλαμβάνουν Κεγκέρογλου, Κατρίνης, Σκανδαλίδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κεγκέρογλου, Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κατρίνης, ΠΑΣΟΚ,

Μέσα σε λίγη ώρα με συναινετικές διαδικασίες και ομόφωνα έληξε η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Οι 22 βουλευτές του κόμματος άναψαν πράσινο φως στο κείμενο που είχε συνταχθεί σύμφωνα με το οποίο, μοιράστηκαν οι ρόλοι εκπροσώπησης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Έτσι, ο Γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου θα εκπροσωπεί το Κίνημα στις λειτουργικές και θεσμικές διαδικασίες εντός του Κοινοβουλίου, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. κ. Σκανδαλίδης και Κατρίνης θα εκπροσωπούν το κόμμα στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

«Για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

»Με τη σημερινή μας ομόφωνη απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου, ανατίθενται:

»Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

»Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

»Επιπλέον, συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

»Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.».

Σχετικά άρθρα