Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πάτησε» Ελλάδα η Μέρκελ – Τι θα πει με τον Μητσοτάκη

«Πάτησε» Ελλάδα η Μέρκελ – Τι θα πει με τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Έφτασε στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού όπως αναφέρει η Αθήνα, καθώς έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Η κ. Μέρκελ θα έχει απόψε την ευκαιρία για μια ανοιχτή και ιδιωτική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για το αποχαιρετιστήριο δείπνο στην Καγκελάριο, ο κ. Μητσοτάκης δεν επέλεξε το γνωστό εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης, αλλά το σπίτι του στον περιφερειακό του Λυκαβηττού.

Εκεί, μετά τις 20.30, θα φτάσει η κ. Μέρκελ απευθείας από το αεροδρόμιο, και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει εφ’ όλης της ύλης με τον πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων.

Κατά πληροφορίες, η σύνθεση του τραπεζιού Μητσοτάκη-Μέρκελ δεν θα περιλαμβάνει άλλους συνδαιτυμόνες, οπότε θα είναι ευκαιρία για μια ανοιχτή συζήτηση της κ. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό

Όπως είναι φυσικό, όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής.

Θα πρόκειται για μια κανονική συνάντηση εργασίας και όχι απλώς για μια απολογιστική συζήτηση, ενώ άκρως ενδιαφέρουσα θα είναι και η τελευταία συνέντευξη Τύπου με την κ. Μέρκελ παρούσα στην Αθήνα.

Αναμφίβολα, επί τάπητος θα τεθούν το Σύμφωνο Σταθερότητας και οι πολιτικές λιτότητας που μπορεί να επιστρέψουν από το 2023 και μετά, η στάση της Γερμανίας έναντι της Τουρκίας, αλλά και η παραδοχή της κ. Μέρκελ ότι την περίοδο των Μνημονίων ζήτησε «πολλά» από τους Έλληνες.

Η επίσκεψη σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας για τις ισορροπίες εντός της ΕΕ αλλά και για την Ελλάδα, ενώ η κ. Μέρκελ έρχεται σε μια συγκυρία που η ενεργειακή κρίση και η πανδημία είναι στην κορυφή της ατζέντας.

Αύριο η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί επίσης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα