Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα μας τρελάνει ο Μηταράκης: «Να πάψει ο ΕΝΦΙA να έχει εισπρακτικό χαρακτήρα»

Θα μας τρελάνει ο Μηταράκης: «Να πάψει ο ΕΝΦΙA να έχει εισπρακτικό χαρακτήρα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΝΦΙΑ, Νότης Μηταράκης, Φορολογία,

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν στην κυβέρνηση. Σε ομιλία του την Δευτέρα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης έκανε αντιπολίτευση στον εαυτό του και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πάψει να έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στο 15ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη και Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας (PRODEXPO 2014), ανέφερε μεταξύ άλλων:

Αυτό που απαιτείται για την ανάκαμψη της δραστηριότητας στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα την τρέχουσα περίοδο είναι η εκλογίκευση της φορολογίας προς όφελος της αγοράς και της κοινωνίας.

Για τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, προσωπικά, έχω εκφράσει μια πάγια άποψη και θα την επαναλάβω. Ο συγκεκριμένος φόρος πρέπει να αποκτήσει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Και αυτό θα γίνει αν πάψει να έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα.

Πρέπει να γυρνάει πίσω στους πολίτες με μορφή κοινωνικών υπηρεσιών. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν η φορολογία των ακινήτων να περάσει στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Για να αποφασίζει ο πολίτης τι δήμο θέλει με τους φόρους που θα πληρώνει και έτσι να επιλέγει και την τοπική του αυτοδιοίκηση.

Όμως, αν θέλουμε να κινηθούμε σε ρεαλιστικά μονοπάτια, πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί με το τι θέλουμε και τι μπορούμε να κάνουμε σχετικά με την φορολογία.

Σχετικά άρθρα