Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

28η Οκτωβρίου: Ο Κατσανιώτης στα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία στη Βόρεια Ήπειρο (βίντεο)

28η Οκτωβρίου: Ο Κατσανιώτης στα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία στη Βόρεια Ήπειρο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 28η Οκτωβρίου, Αλβανία, Ανδρέας Κατσανιώτης, Βαλκάνια, Βίντεο, Βόρεια Ήπειρος, Βορειοηπειρώτες, Ελληνική Ομογένεια, Νεκροταφεία Ελλήνων Στρατιωτών Αλβανία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στη Βόρεια Ήπειρο, στα μέτωπα των μαχών του έπους του 40, στα ελληνικά στρατιωτικά κοιμητήρια όπου αναπαύονται οι Έλληνες στρατιώτες και κοντά στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, βρίσκεται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την ελληνική διασπορά, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, βρίσκεται στην Αλβανία προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο κ. Κατσανιώτης συμμετείχε στις επίσημες Τελετές Μνήμης προς Τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας και στο Ιστορικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο Βουλιαρατών, απευθύνοντας χαιρετισμό και καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Οι Τελετές διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης, σε σειρά αναρτήσεών του από τη Βόρεια Ήπειρο, έγραψε:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σημείο αναφοράς για τον απανταχού Ελληνισμό.

»Επιβεβαιώνει την ακλόνητη προσήλωση του Έθνους μας σε ιδανικά για τα οποία είμαστε υπερήφανοι.

»Ελευθερία, αξιοπρέπεια & αγάπη για την Πατρίδα.

»Ιδανικά που συνθέτουν την ελληνική ταυτότητα.

Χρόνια πολλά!» και συνέχισε:

«Περνώντας τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας.

»Μπροστά μας τα βουνά που πολέμησαν οι Ήρωες του ’40 κρατώντας την Ελληνική σημαία.

»Σηκώνοντας την Πατρίδα μας λίγο ψηλότερα.

»Εκεί που γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ένδοξες σελίδες του Έπους».

Ο κ. Κατσανιώτης κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών του ελληνοϊταλικού πολέμου:

«Ανήμερα της ένδοξης 28ης Οκτωβρίου, ημέρας με ιδιαίτερο συμβολισμό για το Έθνος, βρίσκομαι στην Κλεισούρα, στα χώματα που πολέμησαν οι πρόγονοι μας.

»Με συγκίνηση & δέος υποκλίνομαι, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό», έγραψε στο Twitter.

«Στους Βουλιαράτες, με αισθήματα χαράς γιατί είμαι ανάμεσα σε Ομογενείς συμπατριώτες που κρατάνε τη σημαία της Ελλάδας ψηλά, αλλά και αισθήματα συγκίνησης & υπερηφάνειας γιατί βρίσκομαι στα χώματα που βάφτηκαν με αίμα των προγόνων μας που έπεσαν μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι τη χώρα».

«Η πιο συγκινητική στιγμή. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Πατρίδας μας».

Σχετικά άρθρα