Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούλτεψη για ΣΥΡΙΖΑ: Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι

Βούλτεψη για ΣΥΡΙΖΑ: Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κρατικός Προϋπολογισμός, Σοφία Βούλτεψη, ΣΥΡΙΖΑ,

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Σοφία Βούλτεψη με αφορμή την ανακοίνωση του  Ευκλείδη Τσακαλώτου για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

“Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει συνεχώς έξω στις προβλέψεις του” σημειώνει η Σοφία Βούλτεψη και συμπληρώνει ότι «ο κ. Τσακαλώτος ξέχασε γρήγορα ότι ο πρόεδρός του και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την ανάγκη ύπαρξης δημοσιονομικών πλεονασμάτων, και όχι απλώς πρωτογενών πλεονασμάτων».

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη:

«Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει συνεχώς έξω στις προβλέψεις του.

Φέτος, έχουμε ενσωματώσει στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού την καταβολή «κοινωνικού μερίσματος» (525 εκατ. ευρώ), την ενίσχυση – ξεκινώντας από εφέτος – αποδοχών και συντάξεων δικαστικών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και συνταξιούχων (541 εκατ. ευρώ), καθώς και την επίπτωση από τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υπάρξει φοροεπιδρομή το 2015. Πού την είδε; Η αύξηση των εσόδων οφείλεται στην επιστροφή της οικονομίας σε διαδικασία οικονομικής μεγέθυνσης.

Έτσι, προβλέπεται αύξηση των φορολογικών εσόδων, χωρίς νέες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις των πολιτών.

Στο Προσχέδιο μάλιστα ενσωματώνεται η μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η διατήρηση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, διατηρώντας τα διευρυμένα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, η μείωση – από εφέτος – των ασφαλιστικών εισφορών, η βελτίωση του πλαισίου ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η ενίσχυση των εισοδημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του κ. Τσακαλώτος ότι η Κυβέρνηση εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές του Μνημονίου επειδή άλλαξε, το τελευταίο 5μηνο, την πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα από 2,5% στο 2,9% του ΑΕΠ.

Δηλαδή να μην ενσωματώσει η Κυβέρνηση την καλύτερη εκτέλεση του εφετινού Προϋπολογισμού;

Να μην εντάξει η Κυβέρνηση τα επιπλέον έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στον Προϋπολογισμό;

Να μην εντάξει τις αυξημένες αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και συνταξιούχων;

Ισχυρίζεται ο Υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν το Υπουργείο Οικονομικών λέει «η στροφή στην οικονομική ανάπτυξη προϋποθέτει τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής», αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έξοδο από το Μνημόνιο.

Ξέχασε γρήγορα ο κ. Τσακαλώτος ότι ο πρόεδρός του και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την ανάγκη ύπαρξης δημοσιονομικών πλεονασμάτων, και όχι απλώς πρωτογενών πλεονασμάτων…

Και για να μπει ένα τέλος στην παραπληροφόρηση:

Το 2014, η χώρα θα επιτύχει, για 2η χρονιά, υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, θα παρουσιάσει, μετά από 6 χρόνια βαθιάς ύφεσης, θετικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, ενώ επέστρεψε, μετά από 4 χρόνια, στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου για μεσο-μακροπρόθεσμο δανεισμό.

Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν τους βολεύει η αλήθεια, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…».

Σχετικά άρθρα