Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Κοτζιάς: Ποιοι «προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή»

Νίκος Κοτζιάς: Ποιοι «προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Εισαγγελία Διαφθοράς, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος,

Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Facebook από τον Νίκο Κοτζιά της δήλωσης των δικηγόρων του, με την οποίο κονιορτοποιούν τον Πάνο Καμμένο και όχι μόνο.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών παρότρυνε τους διαδικτυακούς του φίλους να διαδώσουν τη δήλωση με το ακόλουθο σχόλιό του:

«Παρακαλώ κάθε φίλη και φίλο να διαβάσει και διαδώσει το παρακάτω κείμενο-δήλωση των δικηγόρων μου.

»Η αλήθεια και η πραγματικότητα απαντούν σε εκείνους που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και να μου καταστρέψουν τη ζωή.

»Να αμαυρώσουν το έργο μου ως Υπουργό Εξωτερικών και ως στέλεχος της αριστεράς.

»Στις 8.700 σελίδων δικογραφία για μια ανύπαρκτη υπόθεση, όπως και αποδείχτηκε, “κρυβόντουσαν” αποκαλυπτικές αλήθειας.

»Σε μερικές από αυτές αναφέρεται και η δήλωση των δικηγόρων μου.

»Αποκαλυπτικές αλήθειες έχουν και σειρά μηνύσεων και αγωγών που έχω κάνει ενάντια στους συκοφάντες:».

H αλήθεια δεν κρύβεται

Μετά το πέρας της μελέτης της δικογραφίας που αφορά τις συκοφαντίες του Π. Καμμένου σε βάρος του εντολέα μας Ν. Κοτζιά, οφείλουμε να δημοσιοποιήσουμε τα βασικά και αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνει:

1. Η δικογραφία από τη μηνυτήρια αναφορά του Π. Καμμένου για την σύμβαση του ΥΠΕΞ με τις βίζες που ουσιαστικά στρεφόταν σε βάρος του εντολέα μας Ν. Κοτζιά, διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην Βουλή αφού πρώτα παρανόμως και παρατύπως επί ένδεκα μήνες διεξήχθη προκαταρκτική εξέταση.

Παρανόμως καθότι η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν υποχρεωμένη σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους να στείλει την υπόθεση αμελλητί στη Βουλή.

Αντ’ αυτού η τότε Εισαγγελία Διαφθοράς, κράτησε παρανόμως την δικογραφία επί μήνες, προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει κατηγορίες σε βάρος του εντολέα μας. Αλλά απέτυχε.

Όπως αποκαλύπτεται από τη μελέτη της δικογραφίας, ο Π. Καμμένος ερωτώμενος κατά την τρίτη του εξέταση «ως μάρτυρας κατηγορίας» από την τότε κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς, εάν ο κ. Κοτζιάς έχει οποιοδήποτε όφελος από την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης, κατέθεσε ενόρκως και παραδέχτηκε ότι δεν διαθέτει οποιαδήποτε «στοιχεία που να τεκμηριώνουν» μια τέτοια «καταγγελία», ούτε ότι ο Ν. Κοτζιάς «έκανε κατάχρηση της θέσης του ή αποκόμισε χρηματικό όφελος», και τέλος, ότι ουδόλως γνωρίζει «να έβλαψε» ο εντολέας μας «το Ελληνικό Δημόσιο».

Επομένως, ενώπιον της δικαιοσύνης κατέπεσαν οι όποιες «κατηγορίες» του Π. Καμμένου.

2. Χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης είναι, επίσης, ότι ο Π. Καμμένος, προσερχόμενος για να καταθέσει ως μάρτυς κατηγορίας ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αποκήρυξε και απέσυρε από την δικογραφία το 1ο Υπόμνημά του το οποίο είχε καταθέσει αυτοπροσώπως (!) και έβριθε από ψευδή στοιχεία και συκοφαντικούς ισχυρισμούς προς το πρόσωπο του Ν. Κοτζιά.

Κατά την 3η εξέτασή του ως μάρτυρας κατηγορίας ο Π. Καμμένος έκανε την μοναδική στα δικαστικά χρονικά δήλωση, ότι αυτό το υπόμνημα «κακώς βρέθηκε στη δικογραφία», καθότι «δεν είναι δικό του», αλλά «άγνωστης προέλευσης» (!) και όπως ο καθένας εύλογα μπορεί να συμπεράνει, πιθανότατα προϊόν πλαστογραφίας.

Ο Π. Καμμένος αδυνατούσε να υποστηρίξει ενώπιον της δικαιοσύνης όσα διατεινόταν δημόσια μέχρι εκείνη την ημέρα.

Το «ανώνυμο κείμενο», υπόμνημα που βρίθει ψεμάτων και συκοφαντιών, αποδείχτηκε αυτό που ήταν, μια μεγάλη απάτη!

3. Από τη μελέτη της δικογραφίας, αποκαλύπτεται, επίσης, ότι στις 19.4.2019 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος, έδωσε εντολή να σταλούν -και κατά συνέπεια να νομιμοποιηθούν πολιτικά- με «απόρρητη επιστολή» του Υπουργείου Εξωτερικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα κείμενα που κατάθεσε ο Π. Καμμένος στη Βουλή, αν και τα είχε ήδη αποστείλει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Κείμενα που τα επικαλούνταν ο Π. Καμμένος ως απόδειξη ότι τάχα ο εντολέας μας ήταν επικεφαλής «συμμορίας οργανωμένου εγκλήματος» και τα οποία, βέβαια, κατατροπώθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

4. Η αλήθεια είναι ότι ο εντολέας μας, στη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός είχε τολμηρά προχωρήσει στην λύση πολύχρονων προβλημάτων της Πατρίδας, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, και για αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών και διαφορετικών συμφερόντων.

Συνέβαλε αποφασιστικά στη διεθνή και περιφερειακή αναβάθμιση της χώρας.

Αποκάλυψε με παρρησία διασυνδέσεις προσώπων με τη διαπλοκή.

Εντόπισε παράνομο χρήμα στο εξωτερικό και διασφάλισε την επιστροφή του στο ελληνικό δημόσιο, ενώ έστειλε στη δικαιοσύνη σειρά από υποθέσεις παράνομων διακινήσεων εγγράφων και ανθρώπων.

Για τις ενέργειές του κάποιοι θα ήθελαν να τον δουν κατηγορούμενο και εξοντωμένο.

Ασφαλώς και δεν τα κατάφεραν.

Ο εντολέας μας έκανε υπομονή μέχρι να αποκαλυφθεί και να λάμψει η αλήθεια.

Τώρα πια που η αλήθεια λάμπει, κάποιοι θα χρειαστεί να απολογηθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και κάποιοι άλλοι στον κόσμο της αριστεράς.

Τέλος, δηλώνουμε ρητά: Ουδείς δικαιούται να απαιτεί από τον εντολέα μας να κρύψει την αλήθεια και την αθωότητά του.

Ουδείς δικαιούται ασυλίας σε προκλητικές ενέργειες.

Ουδείς δικαιούται να μειώνει το έργο του εντολέα μας και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην Πατρίδα.

Η ομάδα δικηγόρων υπεράσπισης του Ν. Κοτζιά

Σχετικά άρθρα