Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο Έλληνας πρόξενος στην Κυρηναϊκή συζήτησε την έναρξη απευθείας πτήσεων Αθήνας-Βεγγάζης

Λιβύη: Ο Έλληνας πρόξενος στην Κυρηναϊκή συζήτησε την έναρξη απευθείας πτήσεων Αθήνας-Βεγγάζης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχιλλέας Ρακίνας, Βεγγάζη, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνικό Προξενείο Βεγγάζης, Κυρηναϊκή, Λιβύη, Υπουργείο Εξωτερικών,

Συνάντηση με τον πρόεδρο της «Commerce & Development Bank» και ιδρυτή της «Berniq Airways», Τζαμάλ Άμπντελ Μάλεκ, είχε τη Δευτέρα ο πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, Αχιλλέας Ρακίνας.

Ο Ρακίνας δήλωσε ότι συζήτησαν το ενδεχόμενο επανέναρξης των απευθείας πτήσεων μεταξύ Βεγγάζης-Ελλάδας το επόμενο διάστημα.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Πρόεδρο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης και Ιδρυτή της Berniq Airways κ. Τζαμάλ Αμπντελμαλέκ.

»Στην ατζέντα η δυνατότητα επανεκκίνησης των απευθείας πτήσεων Βεγγάζη – Ελλάδα.

»Ο νέος τερματικός σταθμός της [αεροπορικής εταιρείας] Μπερνίκ στο [αεροδρόμιο] Μπενίνα είναι ένα μεγάλο κίνητρο», ανέφερε ο Έλληνας πρόξενος σε tweet.

Η Berniq είναι μια νεοσύστατη εταιρεία του ιδιωτικού τομέα με έδρα τη Βεγγάζη, με κεφάλαιο 200 εκατ. λιβυκά δηνάρια (LD), σχεδόν 38 εκατ. ευρώ.

Η Commerce & Development Bank με έδρα τη Βεγγάζη κατέχει το 40% της αεροπορικής εταιρείας.

Η Berniq θα εδρεύει στο αεροδρόμιο Μπενίνα της Βεγγάζης και ο στόλος θα έχει τρία αεροσκάφη Airbus A320.

Η «Libyan Airlines» έχει ήδη ανακοινώσει την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων προς το Κάιρο, με πτήσεις να ξεκινούν να λειτουργούν από τρία αεροδρόμια της Λιβύης και συγκεκριμένα — Μίτιγκα (αεροδρόμιο Τρίπολης), Μπενίνα (αεροδρόμιο Βεγγάζης) και Μισράτα μετά από εκτεταμένη διακοπή των πτήσεων.

Η απόφαση ήρθε εβδομάδες αφότου Αιγύπτιοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τους Λίβυους ομολόγους τους για να ενισχύσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες και να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις.

Τον Σεπτέμβριο, η πρώτη πτήση με προορισμό τη Λιβύη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μίτιγκα από το αεροδρόμιο Βαλέτα στη Μάλτα, σηματοδοτώντας την επανέναρξη της αεροπορικής διαδρομής μετά από διετή παύση.

Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τυνησίας, «Tunisair» ανακοίνωσε την επανέναρξη των πτήσεων από το αεροδρόμιο της Καρχηδόνας της Τύνιδας προς την Τρίπολη και τη Βεγγάζη.

Η επανέναρξη των πτήσεων της «Tunisair» προς τη Λιβύη ακολουθεί την προεδρική απόφαση να ανοίξουν ξανά τα συνοριακά περάσματα με τη Λιβύη.

Πρόσφατα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης δήλωσε ότι η Αθήνα θέλει σταθερότητα στη Λιβύη και προσφέρεται να βοηθήσει στη διασφάλισή της.

Σχετικά άρθρα