Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κακλαμάνης σε Σταϊκούρα: Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε

Κακλαμάνης σε Σταϊκούρα: Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γερμανία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Νέα Δημοκρατία, Νικήτας Κακλαμάνης, Χρήστος Σταϊκούρας,

Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Βουλή για την κύρωση των αποφάσεων του ΔΝΤ για τις νέες διευθετήσεις δανεισμού ο Νικήτας Κακλαμάνης που προήδρευε στην ολομέλεια, απευθύνθηκε στον Χρήστο Σταϊκούρα.

Με αφορμή τη λέξη φτώχεια που ακούστηκε από πολλούς ομιλητές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είπε με νόημα:

«Ό,τι προλάβετε η Ευρώπη, κάντε το, πριν γίνει κυβέρνηση στη Γερμανία, γιατί, αν γίνει ο αρχηγός των Φιλελευθέρων υπουργός Οικονομικών, θα λέμε Σόιμπλε και θα δακρύζουμε από την ανάμνηση».

Ουσιαστικά η φράση παραπέμπει στη γνωστό ρητό που θέλει να καταδείξει ότι έρχονται πολύ χειρότερα από αυτά που κάποτε ζήσαμε και νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα.

Με αυτό ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ θέλησε να τονίσει ότι θα πρέπει να παρθούν τώρα κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως πχ η μείωση φόρων στα καύσιμα που το επιτρέπει η δημοσιονομική χαλάρωση καθώς ο επερχόμενος Γερμανός υπουργός θεωρείται πιο σκληρός υποστηρικτής της λιτότητας από τον Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικήτας Κακλάμανης προ ημερών άνοιξε το θέμα της μείωσης των ειδικών φόρων στα καύσιμα αφήνοντας αιχμές για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τα αρμόδια υπουργεία λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει πειστικές εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν προβαίνουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Σχετικά άρθρα