Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Λιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ξανακερδίσει το πολιτικό κέντρο

Δημ. Λιάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ξανακερδίσει το πολιτικό κέντρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Λιάκος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει να ξανακερδίσει το πολιτικό κέντρο και «οφείλει να κάνει ό,τι πρέπει γι’ αυτό», για να διεκδικήσει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, δήλωσε πολύ καθαρά ο γνωστός οικονομολόγος και πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος σε συνέντευξή του στο «Βήμα» της Κυριακής.

Ο κ. Λιάκος σημειώνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να περιορίσει την ενοχικότητά της για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής του περιόδου και να αναδείξει τα πολλά θετικά και σημαντικά, για να σχηματίσει μία νέα κοινωνική πλειοψηφία:

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι στην κυβέρνηση την τελευταία διετία ασκώντας μια πολιτική με καθαρό ιδεολογικό πρόσημο και στρατηγική.

»Κατά την άποψη μου έχει δημιουργήσει τη δική του κοινωνική συμμαχία με ρίζες στο δημοψήφισμα του 2015, όταν οι δυνάμεις του πολιτικού κέντρου στράφηκαν σε αυτόν – αυτές είναι που τον έβγαλαν πρωθυπουργό, όχι η γοητεία της δεξιάς στην ελληνική κοινωνία.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξανακερδίσει το πολιτικό κέντρο για να διεκδικήσει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου, οφείλει να κάνει ότι πρέπει γι’ αυτό.

»Θεωρώ ότι οφείλουμε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με την κοινωνία των πολιτών, να ενσωματώσουμε στην ανάλυση μας την “μεγάλη εικόνα” των διεθνών τάσεων και να ενισχύσουμε την καθαρότητα της διαφοροποίησης μας από τα πεπραγμένα και τη στρατηγική της ΝΔ.

»Θα πρόσθετα τρία στοιχεία. Πρώτον να περιορίσουμε την ενοχικότητα για τα πεπραγμένα της κυβερνητικής περιόδου.

»Σαφώς καταγράφηκαν λάθη και παραλείψεις.

»Έγιναν όμως πολλά θετικά και σημαντικά, στοιχείο που προκύπτει από την αντικειμενική ανάλυση των στατιστικών δεδομένων.

»Δεύτερον, στα επίδικα ζητήματα της επικαιρότητας μπορούμε να έχουμε πιο ριζοσπαστικά προωθημένες θέσεις πχ. για τον εμβολιασμό, το θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ.

»Τρίτον, να εντάξουμε στις θέσεις μας το στοιχείο του στόχου γύρω από το οποίο επιθυμούμε να συντελεστεί η νέα κοινωνική πλειοψηφία.

»Με μια πρόταση, να δείξουμε πως οραματιζόμαστε την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών», υποστηρίζει.

Σχετικά άρθρα