Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να καταργήσει την Εισφορά Αλληλεγγύης ούτε το 2022

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να καταργήσει την Εισφορά Αλληλεγγύης  ούτε το 2022
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εισφορά Αλληλεγγύης, Υπουργείο Οικονομικών, Φορολογία,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν σκοπεύει να προβεί στην κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης από το 2022, με το αιτιολογικό ότι και για το έτος αυτό ισχύει η ρήτρα διαφυγής από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας.

Όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, τυχόν κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους μισθωτούς του Δημοσίου και για τους συνταξιούχους δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

«Έχουμε την πρόθεση να καταργήσουμε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης όχι το 2022, διότι είναι αντίθετο με τη ρήτρα διαφυγής, αλλά το 2023, εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» ανέφερε χθες αρμόδια πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Η ίδια πηγή, αναφερόμενη στην προειδοποίηση των δικαστικών λειτουργών ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, αμφισβητώντας τη συνταγματικότητα της επιβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης μόνο στους μισθωτούς του Δημοσίου και στους συνταξιούχους, επεσήμανε ότι «οποιαδήποτε προσφυγή θα δυσχεράνει τις όποιες αποφάσεις, προσφυγές στη δικαιοσύνη για τέτοια θέματα δεν διευκολύνουν τις αποφάσεις μας».

Σχετικά άρθρα