Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Βαρβιτσιώτης – Θα θέσει το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Βαρβιτσιώτης – Θα θέσει το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα μεταβεί στα Σκόπια, κατόπιν προσκλήσεως του αναπληρωτή πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μπουγιάρ Οσμάνι.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Ντιμιτρόφ, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ο αναπληρωτής υπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Ζόραν Ζάεφ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και ζητήματα διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία και η ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα