Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσούμπας: Η λαϊκή δυσαρέσκεια να βρει πραγματική διέξοδο στους αγώνες

Κουτσούμπας: Η λαϊκή δυσαρέσκεια να βρει πραγματική διέξοδο στους αγώνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουτσούμπας, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος,

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι οι πρόσφατες επιθέσεις φασιστικών ακροδεξιών ομάδων, επιβεβαιώνουν το ΚΚΕ, που ένα χρόνο πριν, «παρά το ότι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής οδηγούνταν στη φυλακή», είχε τονίσει πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Σημειώνει ότι «είναι αντιδραστικές ομάδες, φορείς του αντικοµµουνισµού, του ρατσισµού, οι οποίες διασυνδέονται με διάφορα κέντρα και μηχανισμούς κι ανάλογα με τις κάθε φορά ανάγκες τους, τις βγάζουν ή τις ξαναβάζουν μέσα στο συρτάρι.

»Γι’ αυτό και ο μόνος που μπορεί να τις απομονώσει και να τις βάλει οριστικά στο συρτάρι είναι ο λαός με τη δράση του».

Επισημαίνει ότι στόχος των φασιστικών επιθέσεων είναι «να τρομοκρατήσουν, να ανακόψουν τη δράση όσων αγωνίζονται, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, όξυνσης των προβλημάτων, αλλά και έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών».

Τονίζει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι οι φασιστικές εγκληματικές ομάδες επιτέθηκαν σε εκλεγμένους στους φορείς του κινήματος, αλλά και σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που πρωτοστατούν στην οργάνωση των αγώνων.

»Ούτε είναι τυχαίο ότι αυτές οι επιθέσεις οργανώθηκαν λίγες μέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ της ΚΝΕ και στη Θεσσαλονίκη, όπου χιλιάδες νέα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ».

«Η διαγραφή Μπογδάνου, μετά από το εμετικό του παραλήρημα, ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση.

»Αυτό, όμως, καθόλου δεν αθωώνει κυβερνητικά στελέχη και λοιπούς παρατρεχάμενους, που, με σημαία τη χρεοκοπημένη “θεωρία των δύο άκρων”, εξισώνουν το θύμα με τον θύτη» αναφέρει, τονίζοντας ότι «το ανιστόρητο κατασκεύασμα της θεωρίας των “δύο άκρων” και ο αντικομμουνισμός, αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ, είναι το θερμοκήπιο που βγάζει Μπογδάνους, δίνει άλλοθι στις ναζιστικές οργανώσεις».

Σχετικά με την ελληνο-γαλλική συμφωνία, επισημαίνει ότι αυτή, όπως προκύπτει από το κείμενό της, «κάθε άλλο παρά αμυντική είναι.

»Δεσμεύει ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και υποδομές για επιθετικές αποστολές εκτός συνόρων από τον Περσικό μέχρι την υποσαχάρια Αφρική, περιοχές που μπορεί να ενδιαφέρουν τις γαλλικές πολυεθνικές ή και ελληνικούς ομίλους, το σίγουρο είναι όμως, ότι δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα του λαού και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».

«Όσο για την περίφημη και δήθεν ιστορική ρήτρα συνδρομής, απλά θυμίζουμε ότι τέτοιες ρήτρες υπάρχουν και στην ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ και στο Ευρωσύνταγμα.

»Πότε ενεργοποιήθηκαν εναντίον τουρκικών απειλών, προκλήσεων και παραβιάσεων σε βάρος της Ελλάδας ή της Κύπρου; Απλά ποτέ!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Δ. Κουτσούμπας εκτιμά ως πιθανή την διεξαγωγή εκλογών εντός του 2022, σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι «το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται καμιά αναμονή μέχρι τις εκλογές, αλλά επιμονή στην οργάνωση της πάλης για να αντιμετωπίσει ο λαός μας τις επιπτώσεις στη ζωή του από την πολιτική της κυβέρνησης, συνολικά της ΕΕ και του κεφαλαίου».

Υπογραμμίζει ότι «πραγματική ανατροπή στο εκλογικό, γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό, μπορεί να φέρει μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ, στήριξε το Ταμείο Ανάκαμψης -το νέο υπερμνημόνιο- συμπλέει με τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να εμφανίζεται με το “φωτοστέφανο” της προόδου», προσθέτει σημειώνοντας ότι «ακόμη και κάποιες μεμονωμένες θέσεις που διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά -όπως άλλωστε και η ΝΔ- και μπορεί να ακούγονται θετικές, ακυρώνονται στην πράξη από τη συνολική γραμμή και το πρόγραμμά του». «Χώρια που η προηγούμενη κυβερνητική του θητεία δεν αφήνει καθόλου περιθώρια για αυταπάτες» συμπληρώνει ο Δ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς σχετικά με το «κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ» απάντησε ότι «αφορά όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανθρώπους του μόχθου, όσους αγανακτούν με τη σημερινή κατάσταση και θέλουν να την αλλάξουν».

Ως προς τα δημοσκοπικά αποτελέσματα του ΚΚΕ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «στους αγώνες που χρειάζεται να αποκτήσουν πανελλαδικό συντονισμό και δράση και να πάρει πραγματική υπόσταση το σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό” και όπου το ΚΚΕ διαθέτει όλες του τις δυνάμεις, διαπιστώνουμε ότι έχουν διευρυνθεί οι λαϊκές δυνάμεις που ακούνε τι λέει το ΚΚΕ, συζητούν μαζί μας για το τι πρέπει να γίνει και πώς θα τα καταφέρουμε.

»Εδώ πραγματικά, η λαϊκή δυσαρέσκεια μπορεί να μη σκορπίσει πάλι και γίνει φτερό στον άνεμο και ενσωματωθεί στο σύστημα, αλλά να βρει πραγματική διέξοδο, να ανοίξει ο δρόμος για μία νέα κοινωνία, στην οποία ο λαός θα έχει το τιμόνι της εξουσίας».

Ερωτηθείς για το πως ερμηνεύει τον σχεδόν διπλασιασμό των ποσοστών των Ρώσων κομμουνιστών στις πρόσφατες εκλογές, αναφέρεται στην όξυνση, λόγω καπιταλιστικής κρίσης, των οικονομικών και κοινωνικών αδιεξόδων του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης σε πολλές χώρες και στη Ρωσία και προσθέτει:

«Η διαφορά με τη Ρωσία είναι πως ένα μεγάλο κομμάτι που πληθυσμού μπορεί να συγκρίνει με τις κατακτήσεις που υπήρχαν στα χρόνια του σοσιαλισμού.

»Αυτό εκφράστηκε και στις εκλογές, με τη σημαντική άνοδο του ΚΚ.

»Μάλιστα σε δημοσκόπηση, μετά τις εκλογές, το 49% των Ρώσων θεωρεί καλύτερο πολιτικό σύστημα το σοβιετικό, ενώ το σημερινό σύστημα το στηρίζει μόλις το 18% και μια “δημοκρατία δυτικού τύπου” το 16%».

«Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο των ρωσικών εκλογών, είναι η τεράστια αμφισβήτηση απέναντι στη νέα “μόδα” της “ηλεκτρονικής ψηφοφορίας”, που δημιούργησε βάσιμες υποψίες για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος, εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο αμφισβητήθηκε από το ΚΚ» αναφέρει επίσης ο Δ. Κουτσούμπας και καταλήγει στη συνέντευξή του λέγοντας, ότι «το ΚΚΕ μελετά την πείρα και τη δράση των ΚΚ, συζητά μαζί τους για σοβαρά, στρατηγικής σημασίας ζητήματα και διαφορετικές προσεγγίσεις, με στόχο την ενίσχυση της κοινής πάλης και την ενδυνάμωση του κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος».

Σχετικά άρθρα