Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι διαμηνύει στην Τουρκία η Ελλάδα – Η Άγκυρα κλιμακώνει την επιθετικότητά της

Τι διαμηνύει στην Τουρκία η Ελλάδα – Η Άγκυρα κλιμακώνει την επιθετικότητά της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κίνημα Αλλαγής, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Νίκος Δένδιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ΠΑΣΟΚ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Εξωτερικών, Φώφη Γεννηματά,

Στην Τουρκία η Ελλάδα διαμηνύει ότι καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το μήνυμα προφανώς έχει πρώτο αποδέκτη τον Ερντογάν.

Η Αθήνα «απαντάει» επι της ουσίας στα όσα γίνονται από την Άγκυρα διπλωματικά και με ισχυρές συμμαχίες.

Πρόκειται για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού που πατάει γερά η Αθήνα.

Η μία είναι η Ευρώπη και η άλλη είναι οι ΗΠΑ.

Μάλιστα, στις 14 Οκτωβρίου ο Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και θα υπογραφεί παρά τις δυσκολίες και το έντονο παρασκήνιου του προηγούμενου διαστήματος η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για την επόμενη πενταετία η οποία θα συνοδεύεται από μια ισχυρή επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μπλίνκεν προς την Ελλάδα όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα διατυπώνεται η στήριξη προς την χώρα μας σε όλες τις παραβατικές ενέργειες στην Ελλάδα.

Αυτή σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θεωρείται η πιο ισχυρή απάντηση στην Τουρκία. 

Σημειώνεται πως εμμένει στις προκλήσεις η Τουρκία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να εξαπολύει νέες απειλές κατά της Ελλάδας

«Λαμβάνουμε τα μέτρα μας ενάντια σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της υφαλοκρηπίδας μας.

»Την τελευταία φορά που η Ελλάδα μπήκε στην υφαλοκρηπίδα μας για 1 χλμ. (σ.σ. ανατολικά της Κρήτης), ανακοινώσαμε ΝAVTEX και προβήκαμε στις απαραίτητες προειδοποιήσεις.

»Όταν αποκλείστηκαν από εκεί, θέλησαν να μπουν ξανά, αυτή τη φορά από την Κύπρο, αλλά είχαν την ίδια αντιμετώπιση κι εκεί» ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Παναγιωτόπουλος: «Ο εκνευρισμός της Τουρκίας δε μας αφορά»

«Ο εκνευρισμός της Τουρκίας δε μας αφορά.

»Καθήκον μας και αποστολή μας είναι η θωράκιση της χώρας έναντι κάθε απειλής σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον με ανησυχητικές τάσεις αστάθειας» δήλωσε στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Το «Ορούτς Ρέις» βγαίνει για έρευνες

Μια ημέρα μετά την κύρωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας στη Βουλή, η Άγκυρα με νέα NAVTEX βγάζει και πάλι το «Ορούτς Ρέις» για έρευνες στη Ν/Α Μεσόγειο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πάντως, δεν απέκλεισε τη μονομερή κήρυξη ΑΟΖ από την πλευρά της Τουρκίας. 

Είναι αυτονόητο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αναπάντητη πρόκληση, σημείωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον ΑΝΤ1.

Νίκος Δένδιας: Τα περιθώρια εποικοδομητικού διαλόγου με την Τουρκία είναι ανύπαρκτα

«Όσο η Τουρκία απειλεί την χώρα μας με πόλεμο, το γνωστό casus belli, έχει έναν τεράστιο αποβατικό στόλο απέναντι μας και ζητεί να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα νησιά μας, κάνει επίκληση ενός παράνομου και άκυρου μνημονίου για να δικαιολογήσει τις πράξεις της, προωθεί το επεκτατικό ιδεολόγημα της “Γαλάζιας Πατρίδας” και αγνοεί πλήρως θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, τα περιθώρια ενός εποικοδομητικού διαλόγου είναι μηδαμινά έως ανύπαρκτα» ανεφερε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας στο Βήμα. 

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα ζήτησε η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν ενδείκνυνται τα εθνικά θέματα για να κάνουμε κόντρα και κοκορομαχίες.

»Δεν αξίζει αυτό στον ελληνικό λαό. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική» σημείωσε η ίδια.

Αποστολάκης: Οι φρεγάτες Μπελάρα η καλύτερη επιλογή

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, διαφοροποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι οι φρεγάτες Μπελαρά ήταν η καλύτερη επιλογή για το Πολεμικό Ναυτικό στην Βραδυνή της Κυριακής.

«Το πλοίο είναι εξαιρετικό και αυτό είχε επιλέγει και από εμάς.

»Το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σε μία νέα εποχή στον τομέα των αεροναυτικών επιχειρήσεων».

Ολοκληρώθηκε η «Ευνομία»

Στην ανατολική Μεσόγειο ολοκληρώθηκε η άσκηση Ευνομία, με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Ιταλία να στέλνουν ηχηρό μήνυμα αποτροπής.

Σχετικά άρθρα