Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαγραφή Τζηκαλάγια-Αντωνίου από τη Ν.Δ. ζητούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Διαγραφή Τζηκαλάγια-Αντωνίου από τη Ν.Δ. ζητούν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπουρνούς, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Μαρία Αντωνίου, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού για το αν «προτίθεται να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον Ζήση Τζηκαλάγια και να αποπέμψει τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, αποδοκιμάζοντας έμπρακτα τη συμμετοχή τους στην εμφυλιοπολεμική γιορτή μίσους στο Βίτσι;».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση με θέμα «παρουσία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και της Διευθύντριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη σε εμφυλιοπολεμικό επετειακό εορτασμό» επισημαίνουν:

«Με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 241 της 6ης Νοεμβρίου 1981 (ΦΕΚ 328, τχ Α, 23-11-1981) καταργήθηκαν «όλες οι “επετειακές εκδηλώσεις” του Εμφυλίου» και κυρίως ο εορτασμός της 29ης-30ής Αυγούστου σε Γράμμο-Βίτσι που διεξαγόταν κάθε χρόνο σε όλη τη μετεμφυλιακή περίοδο και την περίοδο της Επταετίας.

»Ωστόσο, σύμφωνα με τον μέχρι χτες βουλευτή της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα, ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας παρέστη φέτος στον σχετικό εορτασμό, όπως και η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μαρία Αντωνίου, πρώην βουλευτής Καστοριάς για τη ΝΔ, παρά την επίσημη ιδιότητά της με την οποία εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

»η συγκεκριμένη “γιορτή μίσους”, όπως αποκαλούνταν για χρόνια, την τελευταία δεκαετία έτυχε αναβάθμισης με πρωταγωνιστικό ρόλο της, καταδικασμένης σαν εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής και άλλων παραγόντων του ακροδεξιού και αντιδημοκρατικού χώρου και με μόνο σκοπό την ανακίνηση του εμφυλιοπολεμικού μίσους και τη νομιμοποίηση ακραίων αντιδραστικών ιδεολογιών και οργανώσεων,

»Επειδή, η ΠΥΣ της 6ης Νοεμβρίου 1981 που καταργεί τους επετειακούς εορτασμούς του Εμφυλίου με παρουσία αρχών, τελεί ακόμη εν ισχύ,

»Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

»Προτίθεται να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Τζηκαλάγια και να αποπέμψει τη διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, αποδοκιμάζοντας έμπρακτα τη συμμετοχή τους στην εμφυλιοπολεμική γιορτή μίσους στο Βίτσι;».

Σχετικά άρθρα