Ο αμετροεπής Κωνσταντίνος Μπογδάνος εκπαραθυρώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία και η διαγραφή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προαναγγελθείσα.
Όλα έγιναν μετά τις αντικομμουνιστικές θέσεις που εξέφρασε στην αίθουσα της Ολομέλεια της Βουλής και την «απαράδεκτη προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν (σ.σ. εννοώντας τον Εμφύλιο πόλεμο) για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους και συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη» για την οποία τον έψεξε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Η αλήθεια είναι ότι ο βουλευτής Α’ Αθηνών είχε φέρει αρκετές φορές σε δύσκολη θέση το κυβερνών κόμμα από τον Ιούλιο του 2019 που εξελέγη μέχρι και σήμερα.
Μόλις πριν από περίπου τρεις εβδομάδες το Μέγαρο Μαξίμου του είχε βγάλει «κίτρινη κάρτα», όπως είχε πει τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γιατί αναπαρήγαγε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα ξενοφοβικό άρθρο, που περιείχε μάλιστα και λίστα με τα ονοματεπώνυμα παιδιών από νηπιαγωγείο της Κυψέλης.
Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός επέδειξε αυτή τη φορά ταχύτατα αντανακλαστικά διαγράφοντάς τον χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στη Σλοβενία.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση περί διαγραφής, κυβερνητικής πηγές διέρρεαν στους πολιτικούς συντάκτες πως «είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον.
»Για τον πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα.
»Όταν είχαμε πει “κίτρινη κάρτα” την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε.
»Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη.
»Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».
Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Τα περιστατικά που έφεραν σε δύσκολη θέση τη ΝΔ
Τα περιστατικά που έφεραν σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία εξαιτίας της στάσης του κ. Μπογδάνου ήταν αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια.
Μεταξύ άλλων, τον περασμένο Ιούνιο η Βουλή είχε προτείνει την άρση της ασυλίας του, με αίτημα του ιδίου, με αφορμή άρθρο που είχε γράψει στο παρελθόν υπό τον τίτλο «Η ημίγυμνη γραμματέας» για την Θωμαρίτα Καλδάρα, που είχε διατελέσει γραμματέας του υφυπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκου Μπόλαρη. Μάλιστα η κ. Καλδάρα του είχε κάνει αγωγή.
Επίσης, τον περσινό Ιούλιο ο βουλευτής είχε παραστεί σε συγκέντρωση για το μεταναστευτικό στην πλατεία Βικτωρίας, όπου βρισκόταν και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.
Λίγο πριν, τον Μάιο του 2020 είχε στραφεί κατά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επειδή είχε συμπεριλάβει σε ανάρτησή της, τη δολοφονία Λαμπράκη.
Όπως έλεγε τότε, το συγκεκριμένο tweet δεν έχει καμία σχέση με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και ζητούσε εξηγήσεις.
Επίσης είχε παραστεί και τον περσινό Αύγουστο στην εκδήλωση στον Γράμμο για τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου, όπου βρίσκονταν μεταξύ άλλων και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Ακόμη, τον Οκτώβριο του 2020 μηνύθηκε από την «Αυγή», μετά από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ταύτιζε την εφημερίδα με τη Χρυσή Αυγή.
Τον Νοέμβριο του 2020 δέχτηκε κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης και μερίδα του Τύπου, για την παρουσία του έξω από το Πολυτεχνείο οπού συνομίλησε με ανθρώπους των ΜΑΤ λίγο πριν την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου από την Ελληνική Αστυνομία από διαδηλωτές που βρίσκονταν στον χώρο παρά την απαγόρευση που ίσχυε με κυβερνητική απόφαση λόγω της πανδημίας του COVID-19.
Τέλος έχει προχωρήσει σε μια σειρά από μηνύσεις και αγωγές σε διάφορα πρόσωπα για αναφορές που τον αφορούν.