Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μηταράκης: Προστατεύουμε τα σύνορά μας και για τους Γερμανούς

Μηταράκης: Προστατεύουμε τα σύνορά μας και για τους Γερμανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Die Welt, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt απαντά μεταξύ άλλων στις αιτιάσεις σε βάρος της Ελλάδος για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών, χωρίς προηγουμένως να εξεταστεί αν χρήζουν προστασίας.

«Ο κανονισμός της ΕΕ αριθ. 656 του 2014 προβλέπει την επιστροφή πλοίου που εισήλθε παράνομα σε χωρικά ύδατα της ΕΕ, στη χώρα από την οποία προήλθε» απαντά ο Έλληνας υπουργός, για να προσθέσει:

«Χωρίς αυτόν τον κανονισμό δεν θα υπήρχε ούτε ακτοφυλακή, ούτε έλεγχος διαβατηρίων, ούτε σύνορα. Προστατεύουμε τα σύνορά μας και για τους Γερμανούς» δηλώνει.

Ο Έλληνας υπουργός τονίζει επίσης πως «για όσους φθάνουν στην Ελλάδα, προβλέπεται διαδικασία ασύλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε σύνορα.

»Και όταν ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν το προσφυγικό ως όπλο, τότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Ο Νότης Μηταράκης απαντά και σε ερώτημα σχετικά με τα βίντεο που δείχνουν την ελληνική ακτοφυλακή να συνοδεύει πλοιάρια πίσω στην ανοιχτή θάλασσα.

«Τα περισσότερα βίντεο προέρχονται από την τουρκική ακτοφυλακή.

»Έχει ενδιαφέρον ότι η τουρκική ακτοφυλακή βλέπει προφανώς τα πλοία, αλλά δεν τα σταματά ως όφειλε βάσει της κοινής συμφωνίας με την ΕΕ.

»Αντ’ αυτού γυρίζει βίντεο. Αυτό το ονομάζω Push Forward. Θα πρέπει να βρούμε νόμιμους τρόπους εισόδου στην ΕΕ, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε διακινητές να αποφασίζουν ποιος θα περάσει στην ΕΕ» ξεκαθαρίζει.

Πηγή: DW

Σχετικά άρθρα