Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, πρώην υπουργός της ΝΔ

Πέθανε ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, πρώην υπουργός της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θάνος Αξαρλιάν, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη,

Πέθανε σήμερα Σάββατο 2/10, σε ηλικία 85 ετών, ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ. και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το χρονικό διάστημα 1990-1992.

Είχε υπάρξει στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν με ρουκέτα, επίθεση στην οποία σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν.

Ο Γιάννης Παλαιοκρασσάς, γεννήθηκε στην Αθήνα και φοίτησε στη Βαρβάκειο Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στο φημισμένο London School of Economiscs, ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διετέλεσε βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πρόεδρος της ΔΕΗ, ενώ ανέλαβε το πρώτο του πολιτικό πόστο το 1977, ως Αναπληρωτής Υπουργός Συντονισμού.

Στα έδρανα της Βουλής βρέθηκε για πρώτη φορά το 1981, επιτυχία που επανέλαβε και στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1985, του 1989 και του 2004.

Κορυφαία στιγμή στην πολιτική του σταδιοδρομία ήταν η ανάληψη του Υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 1990-1992 στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τον Ιούλιο του 1992 μπήκε στο στόχαστρο της 17 Νοέμβρη, καθώς ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του με τη σύζυγό του και την έφηβη ανιψιά του δέχθηκε επίθεση με ρουκέτα.

Τότε έχασε τη ζωή του ο Θάνος Αξαρλιάν, ο οποίος περνούσε τυχαία από το σημείο ενώ ο Ιωάννης Παλαιοκρασσάς βγήκε από την τρομοκρατική επίθεση με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια.

Σχετικά άρθρα