Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λ. Οικονόμου: Δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος όσοι προσπαθούν να εκκολάψουν το αυγό του φιδιού

Λ. Οικονόμου: Δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος όσοι προσπαθούν να εκκολάψουν το αυγό του φιδιού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Λευτέρης Οικονόμου, Μακεδονία, Νεοναζί, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας υπήρχε υποχρέωση η όλη κατάσταση να αντιμετωπιστεί με σύνεση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα δεδομένου ότι το σχολείο λειτουργούσε και μέσα γινόταν μαθήματα και δεν έπρεπε κατά το δυνατόν να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του ενώ έπρεπε να αποφευχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η γενίκευση των επεισοδίων, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά τους κουκουλοφόρους με τα στυλιάρια και τις πέτρες ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η συντριπτική πλειονότητα ήταν δυστυχώς μαθητές του Λυκείου.

Έκανε έκκληση να δούμε το θέμα εν τη γενέσει του συνολικότερα.

Ζήτησε συνεργασία φορέων για να προλαμβάνονται τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές «για να μην καταλήγουν οι μαθητές να αντιμετωπίζουν κατηγορίες πολύ σοβαρές και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη».

«Σε κάθε περίπτωση είμαι απόλυτος ότι από πλευράς ελληνικής πολιτείας και αστυνομίας δεν αφήνεται κανένα περιθώριο σε εκδήλωση τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών κι ορισμένοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μαθητές για να εκκολάψουν το “αυγό του φιδιού” δεν θα βρουν πρόσφορο έδαφος.

»Σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν είχαν ενημέρωση από την εκπαιδευτική κοινότητα ότι μέσα εκεί εκκολάπτονται τέτοιου είδους συμπεριφορές κι ότι έχουν ζητήσει από την πλευρά των καθηγητών να υπάρχει μια στενή συνεργασία για να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτός ο θύλακας εκκολάφθηκε μέσα στο συγκεκριμένο σχολείο και μάλιστα είναι μαθητές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε τέλος ότι ο ρόλος της Αστυνομίας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κατασταλτικός κι έρχεται τελευταία ενώ τόνισε ότι καλό είναι να προηγούνται άλλου είδους ενέργειες για να προλαμβάνονται τέτοιες καταστάσεις.

Σχετικά άρθρα