Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φενέκος υποναύαρχος ε.α.: Οι «Belharra» δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χώρα μας

Φενέκος υποναύαρχος ε.α.: Οι «Belharra» δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χώρα μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Πολεμικό Ναυτικό, Φρεγάτα,

Η φρεγάτα είναι μια ολοκληρωμένη μονάδα η οποία έχει δυνατότητες ελέγχου περιοχής και διοίκησης κι ελέγχου πολλών επιχειρησιακών μονάδων μαζί τόνισε ο υποναύαρχος ε.α., Στέλιος Φενέκος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την απόκτηση των 3 υπερσύγχρονων φρεγατών «Βelharra» από τη χώρα μας.

Σε ερώτηση για το αν ανανεώνεται ο στόλος με την απόκτηση των φρεγατών «Belharra» απάντησε ότι ανανεώνεται πάρα πολύ και το κυριότερο είναι ότι καλύπτουν γεωγραφικά περιοχές που πριν είχαμε μειωμένες δυνατότητες:

«Αυτή τη στιγμή οι φρεγάτες αυτές μπορεί να δράσουν κάλλιστα σε όλο το εύρος της Ανατολικής Μεσογείου και βέβαια αυξάνουν και τη διεθνή παρουσία της χώρας.

»Αυτό είναι μεγάλο όφελος και για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να έχει τέτοια πλοία για τις τυχόν επιχειρήσεις διεθνούς επιπέδου –μην το προσδιορίζουμε μόνο στην Τουρκία– που θα μπορούσε η χώρα μας μέσα στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει να ανταποκριθεί».

Ο κ. Φενέκος είπε ακόμα ότι «αποκτούμε βαρύτητα στους ευρωπαϊκούς κόλπους και τους κόλπους του ΝΑΤΟ, κάτι που δεν πρέπει να υποβαθμίζεται καθώς η πολιτική απόφαση και στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη βασίζεται και σε συντελεστές ισχύος.

»Δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη χώρα για το πώς θα κινηθεί και τι αποφάσεις θα πάρει.

»Τρίτον, πέραν από την αποτρεπτική δυνατότητα που αποκτά η χώρα μας, είναι ότι μπαίνουμε σε ένα νέο πεδίο συνεργασιών πλοίων, αεροσκαφών, υποβρυχίων που είναι όλα σύγχρονα και με συμβατά συστήματα που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές επιχειρησιακής ισχύος».

Σχετικά άρθρα