Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας μέσα Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον – Το συζήτησε με τον Πάιατ

Ο Δένδιας μέσα Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον – Το συζήτησε με τον Πάιατ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νίκος Δένδιας, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Πάιατ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Αμερικανό Πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ενόψει της επίσκεψής του στα μέσα Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.

«Σε σημερινή συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

»Η συζήτηση εστιάσθηκε σε ζητήματα Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών ενόψει της προγραμματισμένης επίσκεψής μου στα μέσα Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον», έγραψε ο Νίκος Δένδιας στο Twitter.

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τη στρατηγική τους σχέση ακόμα περισσότερο και ο διάλογος αναβαθμίζεται σημαντικά μετά τις πρόσφατες επισκέψεις Αμερικανών γερουσιαστών και αξιωματούχων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο στρατηγικός διάλογος στην Ουάσιγκτον, στα μέσα Οκτωβρίου.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μαζί με τον κ. Δένδια θα ταξιδέψουν στην αμερικανική πρωτεύουσα ανώτεροι αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας αλλά και άλλων υπουργείων, καθώς ο στρατηγικός διάλογος περιλαμβάνει όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, ιδιαίτερα αυτά της ασφάλειας, της στρατιωτικής συνεργασίας, της ενέργειας, ενώ πιστεύεται ότι θα συζητηθεί και το θέμα των αμερικανικών επενδύσεων, που έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και θα ξεκινήσουν με ομιλίες του κ. Δένδια και του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής.

Σχετικά άρθρα