Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί δεν έρχεται διάδοχος του Πάιατ στην Αθήνα – Θα είναι τελικά ο Ελληνοαμερικανός Τσούνης;

Γιατί δεν έρχεται διάδοχος του Πάιατ στην Αθήνα – Θα είναι τελικά ο Ελληνοαμερικανός Τσούνης;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ελληνική Ομογένεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Πάιατ, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης,

Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε να προτείνει από το καλοκαίρι τον Ελληνοαμερικανό ο οποίος θα διαδεχθεί τον Τζέφρι Πάιατ στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ενώ όμως έχουμε ακούσει το όνομα του Τζορτζ Τσούνη από τον Ιούλιο, δεν έχει προσώρας προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης του διορισμού του.

Ο λόγος λοιπόν είναι ότι έχουν καθυστερήσει γενικώς οι διαδικασίες της έγκρισης σχεδόν όλων των διπλωματικών υποψηφιοτήτων της κυβέρνησης Μπάιντεν από τη Γερουσία, όπου τις μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι, Τζος Χόλεϊ και Τεντ Κρουζ.

Συγκεκριμένα, από τους 80 υποψήφιους πρεσβευτές, έχουν εγκρίνει μόλις δύο και απειλούν εμμέσως πλην σαφώς να το τραβήξουν όσο πάει ακόμη και ως τις ενδιάμεσες εκλογές που θα γίνουν του χρόνου τον Νοέμβριο.

Προφανώς η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει να δημιουργεί ένταση στη Γερουσία και πρόβλημα στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν μπορούν να διορίσουν αυτούς που επέλεξαν να υπηρετήσουν την εξωτερική του πολιτική, αλλά και που βρίσκονται ξαφνικά με πολλούς πρεσβευτές με θητείες που έχουν τυπικά λήξει προ πολλού.

Ανάμεσά τους και ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος θα παραμείνει έως ότου δεήσουν να περάσουν τον αντικαταστάτη του.

Μικρό καλάθι

Να δούμε βέβαια αν ο εκλεκτός για την Αθήνα θα είναι τελικά ο Τσούνης, διότι μερικοί εξακολουθούν να κρατάνε μικρό καλάθι για την υποψηφιότητα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και χρηματοδότη ομογενειακών οργανώσεων, της Αρχιεπισκοπής και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τελευταία φορά που ο Τσούνης είχε προταθεί για πρεσβευτής ήταν για τη Νορβηγία και η υποψηφιότητά του είχε αποσυρθεί κακήν κακώς όταν εμφανίστηκε μπροστά στη Γερουσία για τη διαδικασία έγκρισής του όπου τον έπιασαν αδιάβαστο σε διάφορες τυπικές ερωτήσεις.

Σχετικά άρθρα