Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουτσονάσιος: Άξια συγχαρητήριου τηλεγραφήματος από τους Ταλιμπάν η κ. Γκάγκα

Κουτσονάσιος: Άξια συγχαρητήριου τηλεγραφήματος από τους Ταλιμπάν η κ. Γκάγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ, Μίνα Γκάγκα, Υπουργείο Υγείας, Χρήστος Κουτσονάσιος,

«Άξια συγχαρητήριου τηλεγραφήματος από τους Ταλιμπάν η κ. Γκάγκα», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Χρήστος Κουτσονάσιος, γνωστός νομικός και στέλεχος του ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε πολύ σοβαρές ειδήσεις», γράφει ο κ. Κουτσονάσιος, «με πρώτη το μεγάλο σκάνδαλο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τις Γερμανικές εκλογές, την συνέντευξη Σαμαρά κ.α.

»Επιλέγω μία είδηση που πέρασε στα ψιλά της ειδησεογραφίας και που δείχνει τον μεσαίωνα που επικρατεί στις κεφαλές των αρμοδίων στο Υπουργείο Υγείας.

»Σύμφωνα με καταγγελία μίας συνδικαλιστικής παράταξης ιατρών, το 2016 έγινε η προκήρυξη σε ένα τμήμα μιας θέσης γιατρού Επιμελητή Β’ κλάδου ΕΣΥ σε μεγάλο Νοσοκομείο της χώρας, η κρίση στο Συμβούλιο Επιλογής έγινε το έτος 2021, πέντε χρόνια μετά την προκήρυξη.

»Στο πρακτικό λοιπόν αυτό αναγράφεται ούτε λίγο ούτε πολύ, πως μια συγκεκριμένη γιατρός είναι μεν η αξιολογότερη από τους/τις υποψηφίους όμως … δυστυχώς “έχει δυο μικρά παιδιά” ( ; ) κάτι που κατά τους κριτές “δεν συνάδει με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του ιατρικού λειτουργήματος (!!!)”. έτσι ακριβώς…

»Η θιγόμενη γιατρός προσέφυγε στο υπουργείο Υγείας ήδη από τον περασμένο Μάϊο 2021 απαιτώντας αναπομπή, δηλαδή ακύρωση του πρακτικού κι επανάληψη της κρίσης.

»Δεν υπήρξε επί τέσσερεις μήνες καμία απάντηση μέχρι τις 24/9/21 που έκπληκτη παρέλαβε ως συστημένο ένα έγγραφο με υπογραφή της νέας αναπληρώτριας υπουργού κυρίας Μίνας Γκάγκα και ημερομηνία 20/9/21 με το οποίο απορρίπτεται η αίτηση της γιατρού για επανάληψη της κρίσης γιατί “δεν προέκυψαν λόγοι αναπομπής του ανωτέρω πρακτικού…”.

»Με λίγα λόγια μας λένε πως οι νέες μητέρες ιατροί δεν επιτρέπεται να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα, να μην εργάζονται, ούτε να σπουδάζουν, γιατί ο ρόλος τους είναι αποκλειστικά να κλείνονται στο σπίτι αφού έκαναν το “λάθος” να γεννήσουν παιδιά.

»Τι απαντά η κ. Γκάγκα, μετά την κατακραυγή, δεν διαψεύδει το περιστατικό, ούτε την υπογραφή της, παρά μόνο λέει ότι έχει ήδη δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας να διερευνήσει την καταγγελία και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

»Δηλαδή ζητά εξηγήσεις για ένα έγγραφο που υπέγραψε η ίδια…».

Σχετικά άρθρα