Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ «Ποτάμι» – Ενθουσιάστηκαν Βελόπουλος, Μισέλ και Κύρτσος

Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ «Ποτάμι» – Ενθουσιάστηκαν Βελόπουλος, Μισέλ και Κύρτσος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννα Ασημακοπούλου, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Κύρτσος, Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Αντιδράσεις τόσο από το εσωτερικό της ΝΔ όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η παρέμβαση-μανιφέστο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επέκρινε την Αθήνα για τη μη άσκηση «βέτο» στο θέμα των Βαρωσίων, άφησε αιχμές για τις επιλογές του πρωθυπουργού στον ανασχηματισμό, πήρε αποστάσεις από την ακολουθούμενη πολιτική στα ενεργειακά, τάχθηκε κατά του διαλόγου με την Τουρκία και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, γράφει η «Ναυτεμπορική».

Κύρτσος: Ο Σαμαράς άνοιξε σημαντική ιδεολογική και πολιτική συζήτηση

Το κάλεσμα του κ. Σαμαρά για αλλαγή πορείας της ΝΔ σε σειρά θεμάτων σχολίασε σε θετικό πνεύμα ο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

«Ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε σημαντική ιδεολογική, πολιτική συζήτηση τονίζοντας σε συνέντευξή του: “με το να μετακινηθούμε σε θέσεις Ποταμιού δεν κατακτάμε το πολιτικό κέντρο, είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες άλλων παρατάξεων και εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις”» ανέφερε ο κ. Κύρτσος ζητώντας να ανοίξει η συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ για όλα τα θέματα που έβαλε στην ατζέντα ο πρώην πρωθυπουργός.

Την παρέμβαση του κ. Σαμαρά χαιρέτησε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισελ Ασημακοπούλου αναρτώντας στον λογαριασμό της το twitter το δισέλιδο της εφημερίδας που φιλοξένησε την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού.

Η εσωκομματική συζήτηση για το θέμα αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες καθώς η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επισήμως για την πολύπλευρη κριτική που της ασκήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, όμως, και η στάση της λεγόμενης «καραμανλικής» πτέρυγας της ΝΔ μετά τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η κοινή εμφάνιση Σαμαρά-Καραμανλή στη ΔΕΘ αλλά και η χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά ότι οι δύο τους έχουν «καλές προσωπικές σχέσεις».

Υπενθυμίζεται ότι ούτε ο Κώστας Καραμανλής προτίθεται να υπερψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, όπως έχει διαρρεύσει από το περιβάλλον του.

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματική αμφισβήτηση Μητσοτάκη

Την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού «αξιοποίησε» πάντως και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με ανακοίνωσή του σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς «αμφισβητεί ευθέως τον κ. Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει την προεκλογική του απάτη σε κεντρικά ζητήματα όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η Κουμουνδούρου σχολίασε επίσης ότι οι «αντιφάσεις» της ΝΔ έχουν επίπτωση στην κοινωνία και σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Υποστήριξε επίσης ότι «η εσωκομματική αμφισβήτηση προς τον κ. Μητσοτάκη αποτελεί αντανάκλαση της φθοράς του μέσα στην κοινωνία» και χαρακτήρισε αυτή την πορεία «μη αντιστρέψιμη».

Ελληνική Λύση: Οι πολίτες ψήφισαν ΝΔ και τους βγήκε Ποτάμι

Η συνέντευξη του κ. Σαμαρά προκάλεσε έντονα σχόλια και από τη δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου να υιοθετεί τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού περί μετακίνησης της ΝΔ στις θέσεις του «Ποταμιού».

«Ο ελληνικός λαός ψήφισε Ν.Δ. και του βγήκε “Ποτάμι”. Μιλάμε πλέον για την απόλυτη πολιτική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος» σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Σχετικά άρθρα