Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Αριστεράς ευνοϊκή για την Ελλάδα

Γερμανία: Κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Αριστεράς ευνοϊκή για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CDU Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση, Die Linke, SPD Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας, Γερμανία, Εκλογές, Όλαφ Σολτς,

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται οι εκλογές στη Γερμανία, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά, αλλά με βασικό αυτό της νίκης των Σοσιαλδημοκρατών SPD του Όλαφ Σόλτς που προηγείται έστω και στα όρια του στατιστικού λάθους από το κόμμα CDU της απερχόμενης Μέρκελ.

Στην περίπτωση εκλογικής νίκης των Σοσιαλδημοκρατών, αναμένεται ο σχηματισμός κυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών-Πράσινων με καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς.

Ενδέχεται να προκύψει και τρικομματική κυβέρνηση, εάν οι δύο δεν έχουν την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Σ’ αυτή την περίπτωση, αναμένονται διεργασίες ώστε να συμφωνηθεί ποιος θα είναι ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος.

Για την Ελλάδα αυτό θα αποτελούσε το καλύτερο σενάριο, ειδικά αν στη συγκυβέρνηση έμπαινε και το κόμμα της Αριστεράς.

Οι Πράσινοι έχουν την πιο φιλελληνική ατζέντα, τόσο στην οικονομία, όσο και στο μεταναστευτικό, ενώ έχουν ταχθεί υπέρ της Ελλάδος και για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Την ίδια θέση έχει και το κόμμα της Αριστεράς, το οποίο επανέφερε φέτος για άλλη μια φορά το θέμα προς συζήτηση στη γερμανική βουλή.

Ο Σολτς εμφανίζεται πιο μαλακός στο πεδίο της οικονομίας, έχοντας παραδεχτεί λάθη του Βερολίνου στο παρελθόν, σε σχέση με την Ελλάδα.

Οι πολιτικοί αναλυτές επιμένουν ότι οι αλλαγές που θα επέλθουν μετά το κλείσιμο της κάλπης και όλου του διαστήματος που θα χρειαστεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση θα αφορούν κυρίως στα εσωτερικά της χώρας και λιγότερο την εξωτερική πολιτική.

Γεγονός, όμως, παραμένει ότι σε περίπτωση που συνεργαστούν οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και η Αριστερά θα έχουμε την πιο προοδευτική κυβέρνηση της Γερμανίας των τελευταίων δεκαετιών…

Σχετικά άρθρα