Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραντεβού Mητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: «Λήξαν το θέμα – Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού»

Ραντεβού Mητσοτάκη – Ελπιδοφόρου: «Λήξαν το θέμα – Προέχει η ενότητα του Ελληνισμού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλμπέρτος Μπούρλας, Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Υόρκη, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ολοκληρώθηκε μετά από 45 λεπτά η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το περιβάλλον της Κυβέρνησης επιβεβαιώνουν αυτό το οποίο είχε ήδη διαφανεί πριν την έναρξη της συνάντησης, ότι δηλαδή δεν υπάρχει πλέον θέμα.

Μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε:

«Το θέμα είναι λήξαν. Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος αντάλλαξε χειραψία και με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Δρ. Αλμπέρτο Μπούρλα κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανανέωσε το ραντεβού του με τον κ. Μπούρλα στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη η ακύρωση της ξενάγησης του Κυρ. Μητσοτάκη από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Ground Zero, στον απόηχο της συμμετοχής του Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας», παρουσία των Ερντογάν και Τατάρ.

Σχετικά άρθρα